НОВИНИ ГРАД » Новини » У парламенті розпочали революцію у податковій службі

У парламенті розпочали революцію у податковій службі

У парламенті розпочали революцію у податковій службі
Читати grad.ua у  

Зареєстрований законопроект, який змінить процедуру конкурсного відбору керівника податкової. Усі працівники податкової мають пройти переатестацію.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк. В основу законопроекту покладено основи проведення конкурсів до антикорупційних структур – НАБУ, САП та НАЗК.

Передбачається, що конкурсна комісія складатиметься з дев'яти осіб, причому п'ятеро з них, більшість, буде визначено за пропозицією міжнародних організацій. Далі конкурсна комісія визначить одного переможця, кандидатуру якого і буде внесено на розгляд Кабміну.

Законопроектом передбачено проведення щорічного аудиту ефективності діяльності податкової служби. Якщо висновок аудиту буде негативним, це стане причиною звільнення керівника зі своєї посади.

Після призначення керівника податкової усі співробітники служби мають пройти атестацію, у тому числі з питань доброчесності. Непроходження атестації означає звільнення працівника зі служби.

Законопроект також передбачає підвищення розміру зарплати податківців. Це на думку авторів ініціативи дозволить найняти нових доброчесних працівників.

Виконання останнього пункту безпосередньо залежить від того, наскільки якісно буде проведено конкурс та наступна атестація нинішніх працівників податкової, скільки за її підсумком буде звільнено та хто їх замінить.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: