НОВИНИ ГРАД » Новини » Безпілотники та їх роль у війні
Безпілотники та їх роль у війні
Читати grad.ua у  

Експозиція «Очі перемоги» налічує 12 робіт сучасних українських художників із Києва, Ужгорода, Рівного, Харкова та Івано-Франківська. Автори картин надали свої роботи, написані останні кілька років, і пов'язані з темою ролі безпілотників у цій війні. У ході виставки складалася також презентація та продаж календаря, проілюстрованого роботами цих художників.

Центр підготовки операторів безпілотних літальних апаратів «Крук» з'явився у квітні 2022 року на волонтерських засадах як реакція на запит ЗСУ. Тут військові проходять теоретичні та практичні навчання, літають на симуляторах та практикуються зі справжніми безпілотниками.

За рік центр підготував понад півтори тисячі операторів дронів. Курсанти школи «Крук» – ті, хто планує здобути професію аеророзвідника. І охочі підвищити кваліфікацію. Фахівці центу готують операторів безпілотників у кількох напрямках. Перший базовий курс для мультироторів читають 5 днів. Найскладніший курс у центрі – під назвою «Літачки», на ньому курсантів готують три тижні. Виставка «Очі перемоги» експонується у творчому просторі «Діалоги» та триватиме до 7 квітня. Кошти, зібрані на виставці від продажу експозиційних робіт та календарів, будуть спрямовані на ремонт навчальних дронів.


Схожі новини

Коментарі