НОВИНИ ГРАД » Новини » Газетні видавництва Одеси можуть зупинитися через брак паперу
Газетные издательства Одессы могут остановиться из-за нехватки бумаги
Читати grad.ua у  

Відоме одеське видавництво «Чорномор'я». До війни тут друкували газети, книги та різноманітну рекламну продукцію – буклети, каталоги, бланки. Обсяг роботи за останні місяці дуже впав, розповідає директор видавництва Олександр Парамоненко. Але незважаючи на всі складнощі, видавництво продовжує виконувати свою місію з друку газет.

За словами Олександра Парамоненка, більшість співробітників цеху сьогодні залишаються на своїх місцях, незважаючи на вимушене скорочення зарплат. Колектив, що склався, необхідно зберегти, підкреслює директор видавництва, оскільки технологічно в процесі друку повинні бути задіяні 2 бригади по 7 осіб.

Олександр розповідає, що газетний цех – практично єдиний, який зараз функціонує у Чорномор'ї, а ось 3 цехи листового друку сьогодні простоюють.

За словами директора «Чорномор'я» кількість замовлень на друк газет сьогодні значно скоротилася. Все через падіння попиту на друковану продукцію. Раніше основну частину продажу здійснювали за передплатою через Укрпошту та в роздріб. Нині ситуація змінилася. – розповідає Олександр Парамоненко.

Найбільша проблема української поліграфії під час війни – можливий дефіцит газетного паперу. Адже її закуповували у Росії та Білорусі. Наразі вся Україна працює на залишках. Директор стверджує, що на якийсь час паперу вистачить, адже обсяг друку сильно впав у всій країні. І каже, що для України дуже важливо, щоби паперу вистачило до кінця року.

Європейський газетний папір якісніший за російський, однак і ціна його вища - підкреслює Олександр Парамоненко. А основний покупець газет – це люди пенсійного віку.

До кінця року одесити та мешканці області зможуть отримати газети за підпискою. Як далі розвиватиметься ситуація – поки що невідомо.


Схожі новини

Коментарі