НОВИНИ ГРАД » Новини » Что надо знать одесситам о правилах проживания в другом государстве

Что надо знать одесситам о правилах проживания в другом государстве

Что надо знать одесситам о правилах проживания в другом государстве
Читати grad.ua у  

Многие соседние страны согласились сегодня предоставить убежище гражданам Украины. В частности, Венгрия уже приютила более 230 тысяч украинцев. Более 380 тысяч наших жителей приняла Румыния, около 185 тысяч отправились в Словакию, примерно 200 тысяч украинцев находятся в Чехии, больше миллиона человек приняла Польша. Тысячи украинцев также выехали в Молдову и Турцию. Что необходимо знать о правилах приема и проживания в другом государстве, корреспондентам ТРК «ГРАД» рассказали в Министерстве иностранных дел Украины.

Сергей Орлов, представитель МИД Украины в Одессе:

При виїзді з України в інші країни треба мати документи. Бажано якщо є закордонний паспорт на дорослих і на дітей. Якщо закордонного паспорту нема, а такі випадки часто трапляються, коли люди через відсутність необхідності не оформляли його, або на дітей не оформили, то теж сусідніми країнами прийняті рішення щодо гуманітарного підходу до цієї проблеми, прийнятті всіх громадян України, а також іноземців і осіб без громадянства, які проживають в Україні на законних підставах або на праві притулку.

На сегодняшний день существует три статуса, в которых могут оказаться граждане нашей страны при выезде заграницу.

Якщо є в наявності закордонні паспорти на дорослих і на дітей на тих хто виїжджає, то вони можуть виїжджати просто в статусі громадян України, якщо це біометричний паспорт і їдуть в країни єс, то за цим паспортом можуть знаходитись на території єс протягом 90 діб, сумарно протягом 90 діб в період до 180 діб. Тобто півроку.

Также есть условия выезда для тех украинцев, у которых нет загранпаспорта, но есть внутренние документы. В таком случае европейские страны приняли директиву временной защиты.

Вона надає право громадянам та особам які проживають на території України законно виїжджати до країн ЄС, заявити при в’їзді в першу країну ЄС про те, що вони хочуть отримати статус тимчасового захисту. Або тимчасово захищеної особи. Цей статус надає право перебувати і переміщуватися в інші країни в межах ЄС протягом до 1 року або цей період також може бути продовжений рішенням європейських країн.

Третий статус, который могут получить Украинцы, выехавшие заграницу – это статус беженца.

Статус біженця вимагає оформлення цього статусу, це займає декілька місяців і протягом цього часу як правило людина немає права виїжджати в іншу країну з території тієї країни, в якій вона подала статус біженця.

Как утверждают в украинском министерстве иностранных дел, сегодня гражданам Украины обеспечено безопасное проживание в других странах, а также поддержка со стороны местной власти. Но не нужно забывать о правилах поведения в гостях.

Для того щоб забезпечити безпечне перебування, а також підтримку з боку місцевої влади, місцевих волонтерів і можливість навіть працевлаштування тимчасового в країнах єс, є доцільність за відсутності необхідних документів проїзних – закордонного паспорту, подавати заявку або навіть при наявності закордонного паспорту подавати заявку при перетині кордону в’їзді країни єс на отримання статусу тимчасово захищеної особи.

Важным аспектом, по словам представителя МИДа является и поведение наших граждан за границей. От этого во многом зависит отношение иностранцев ко всем украинцам.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: