У затишному дворику Одеської філармонії цими вихідними відбувся Гастрономічний фестиваль: протягом двох днів тут можна було скуштувати вишукані сири та різноманітні вина.
У ресторані «Бернардацці» Цими вихідними проходив Гастрономічний фестиваль Вина та Сира. Одесити змогли відвідати майстер-класи з кулінарії та сабрАжу — екстремальному відкриванню пляшок, продегустувати рідкісні сорти виноградного напою, а також скуштувати ексклюзивні сири та бринзу, привезені з Італії.
Дворик Філармонії заповнений ароматами вин, ягідного глінтвейну та запахами сирних ласощів. Свою продукцію на дегустацію представили 8 винних компаній-учасників із України і не лише. Гості із задоволенням знайомляться з тонкощами та традиціями виробництва, дегустують.
Анастасія Долбньова, організатор Фестивалю вина та сиру, співзасновник агентства подій «Sova»:
Як відомо, вино та сир розкривають та доповнюють смак один одного. Саме тому на прилавках – достаток сирної продукції. Як розповідають організатори, найкращі сорти бринзи та сиру, багато з яких виготовляються за французькими технологіями, вони привезли з подорожі Бесарабією. Не обійшлося на фестивалі і без рідкісних Італійських сирів.
Віктор Шарий, представник гастрономії «Chizara»:
Сображ – унікальне видовище. Один з кращих сомельє України показав одеситам, як колись відкривали пляшки вина або шампанського французькі військові. одним ударом шаблі чи сокири. І познайомив із найсучаснішим і витонченим способом — за допомогою ніжки від келиха.
Фестиваль вина та сиру подарував масу приємних моментів та смакових сюрпризів, тому запам'ятається надовго, - наголошують гості.
Всіх бажаючі гості фестивалю взяли участь у майстер-класах з кулінарії, а досвідчені сомельє розповіли про те, як правильно поєднувати смаки. Фестиваль вина та сиру проходив два дні, інформаційну підтримку фестивалю надали друзі та партнери — Перше радіо FM1.