НОВИНИ ГРАД » Новини » Свято Вина та Сиру для одеських гурманів
В ресторане «Бернардацци» в эти выходные проходил Гастрономический фестиваль Вина и Сыра
В ресторане «Бернардацци» в эти выходные проходил Гастрономический фестиваль Вина и Сыра
Читати grad.ua у  

У затишному дворику Одеської філармонії цими вихідними відбувся Гастрономічний фестиваль: протягом двох днів тут можна було скуштувати вишукані сири та різноманітні вина.

У ресторані «Бернардацці» Цими вихідними проходив Гастрономічний фестиваль Вина та Сира. Одесити змогли відвідати майстер-класи з кулінарії та сабрАжу — екстремальному відкриванню пляшок, продегустувати рідкісні сорти виноградного напою, а також скуштувати ексклюзивні сири та бринзу, привезені з Італії.

Дворик Філармонії заповнений ароматами вин, ягідного глінтвейну та запахами сирних ласощів. Свою продукцію на дегустацію представили 8 винних компаній-учасників із України і не лише. Гості із задоволенням знайомляться з тонкощами та традиціями виробництва, дегустують.

Анастасія Долбньова, організатор Фестивалю вина та сиру, співзасновник агентства подій «Sova»:

Фестиваль вина та сиру - це такий захід, присвячений самому, мабуть, гармонійному дуету. Представлені дуже цікаві вина. Ми маємо вина, які дуже важко знайти в Україні. Наприклад, це вина з Молдови Пуркарі, яке вважається одним із найпрестижніших у Молдові та в Україні. Також вина Баставан. Є наші одеські учасники з Одеської області всеукраїнські учасники.

Як відомо, вино та сир розкривають та доповнюють смак один одного. Саме тому на прилавках – достаток сирної продукції. Як розповідають організатори, найкращі сорти бринзи та сиру, багато з яких виготовляються за французькими технологіями, вони привезли з подорожі Бесарабією. Не обійшлося на фестивалі і без рідкісних Італійських сирів.

Віктор Шарий, представник гастрономії «Chizara»:

Сьогодні ми пропонуємо нашим гостям ексклюзивні італійські фірмові сири з різних регіонів Італії, різних видів молока. Це молоко коров'яче або козяче, або овече молоко, а також є з буйволиного молока сирочки і змішані.

Сображ – унікальне видовище. Один з кращих сомельє України показав одеситам, як колись відкривали пляшки вина або шампанського французькі військові. одним ударом шаблі чи сокири. І познайомив із найсучаснішим і витонченим способом — за допомогою ніжки від келиха.

Фестиваль вина та сиру подарував масу приємних моментів та смакових сюрпризів, тому запам'ятається надовго, - наголошують гості.

Всіх бажаючі гості фестивалю взяли участь у майстер-класах з кулінарії, а досвідчені сомельє розповіли про те, як правильно поєднувати смаки. Фестиваль вина та сиру проходив два дні, інформаційну підтримку фестивалю надали друзі та партнери — Перше радіо FM1.


Схожі новини

Коментарі