НОВИНИ ГРАД » Новини » Закордонні поїздки на гуманітарних автомобілях: нововведення

Закордонні поїздки на гуманітарних автомобілях: нововведення

Читати grad.ua у  

Тепер волонтери зможуть здійснювати закордонні поїздки на автомобілях, ввезених як гуманітарну допомогу, та поставлених на тимчасовий облік. Для цього необхідно отримати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для виїзду за кордон. Раніше таке свідчення можна було отримати тільки на машини, що стояли на державному обліку. Нововведення регулює ухвалу КМУ №895.

Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для виїзду за кордон може бути видане лише власнику, який вказаний у тимчасовому реєстраційному талоні. Для цього потрібно звернутися до сервісного центру МВС з такими документами:

копія наказу про призначення уповноваженого представника;

довіреність, видана уповноваженому представнику на отримання відповідної послуги;

документ, що посвідчує уповноваженого представника (паспорт);

виписка платника податків та свідоцтво ЄДРПОУ;

тимчасовий реєстраційний талон;

сертифікат відповідності.

Свідоцтво для виїзду за кордон видається за умови підтвердження митними органами інформації про оформлення декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, або за умови наявності такої інформації в реєстрах. Строк надання послуги залежить від тривалості розгляду запиту митними органами.

Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для виїзду за кордон видається на строк, зазначений у заяві. Після повернення в Україну це свідоцтво потрібно здати до сервісного центру МВС та забрати тимчасовий реєстраційний талон, що зберігається у відповідному сервісному центрі МВС.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати на сайті, а також за телефоном: (044) 290-19-88.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: