НОВИНИ ГРАД » Новини » Мешканець Болградського району переправляв ухилянтів до Молдови

Мешканець Болградського району переправляв ухилянтів до Молдови

Житель Болградского района переправлял уклонистов в Молдову
Читати grad.ua у  

Поліція Одещини затримала 36-річного мешканця Болградського району, який організував незаконний канал переправлення військовозобов'язаних чоловіків до Республіки Молдова. Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

Зловмисник, займаючись міжміськими перевезеннями, облаштував схованку у нижній частині кузова напівпричепа своєї вантажівки, де перевозив своїх «клієнтів» до прикордонної зони, а потім допомагав їм нелегально перетнути кордон. Вартість таких послуг становила 1 000 євро.

Перевізника зупинили на трасі Одеса - Рені під час спроби переправити одного з «пасажирів» - 37-річного жителя Харківщини. Правоохоронці встановили, що чоловік координував свій бізнес через месенджери, де й знаходив бажаючих виїхати за кордон. Поліція вилучила вантажівку та мобільний телефон з доказами.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 332 Кримінального кодексу України, що передбачає до п'яти років позбавлення волі. Наразі суд призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також ведеться перевірка щодо його причетності до інших злочинів.

Щодо військовозобов'язаного, якого намагалися переправити, на нього прикордонники склали протокол. Йому загрожує штраф до 8 500 гривень або адміністративний арешт до 15 діб.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: