НОВИНИ ГРАД » Новини » Електронні ветпаспорти будуть запроваджені в Україні
Электронные паспорта для домашних животных будут введены в Украине
Читати grad.ua у  

В Україні стартує державний проект з ідентифікації та реєстрації свійських тварин, який передбачає створення Єдиного державного реєстру та впровадження електронних ветеринарних паспортів. Про це повідомили у Міністерстві агрополітики. Раніше видавати офіційні документи для тварин мали право лише державні установи ветеринарної медицини.

Після запуску проекту видача ветеринарних документів стане діджиталізованою, прозорою та доступною послугою, а отримати паспорти державного зразка можна буде не лише у державних, а й у приватних ветклініках, що приєднаються до проекту, пояснили у міністерстві.

В Україні також збираються запустити вже восени Єдиний державний реєстр свійських тварин. Інформація до цього реєстру вноситиметься під час візиту до ветеринарного лікаря. Зокрема, у реєстрі зберігатимуться дані про власника тварини, історію щеплень. Після наповнення реєстру електронні ветпаспорти мають з'явитись у «Дії», розповіли у відомстві.

Ще одна наболіла проблема, яку почнуть вирішувати – це відсутність верифікованої державної інфраструктури для пошуку втрачених тварин та повернення їх додому. Реєстрація та чіпування тварин повинні полегшити пошук та ідентифікацію втрачених домашніх вихованців та повернення їх власникам.


Схожі новини

Коментарі