НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеському зоопарку розповіли як рятували зайченят, мати яких загинула
В Одесском зоопарке рассказали, как спасали зайчат, мать которых погибла
Читати grad.ua у  

До Одеського зоопарку приносять дуже багато тварин, які потребують допомоги. Так, ще 22 травня до зоопарку принесли маленьких зайців. Нажаль їх мати загинула, а вони лишилися напризволяще. Повідомляє пресслужба Одеського зоопарку.

Малеча була виснажена, налякана та уся у кліщах. В зоопарку їм надали допомогу - полікували та почали вигодовувати. Вигодовуванням зайців займалася завідувачка сектору хижих тварин, Оксана Фунтова. Це було складно, бо немає аналогів заячого молока, молоко у зайчихи дуже жирне, приблизно 15-20% жирності.

Але завдяки волонтерам, які принесли до зоопарку замінник кошачого молока, у якого приблизно така ж жирність, стало можливим вигодовування малюків. Кожні 3-4 години треба було годувати вухастиків, тому Оксана брала їх додому , а зранку приходила з ними на роботу. Періодично вона робила їм масаж животика, щоб уникнути проблем з ходінням до туалету.

Місяць зайченята були на штучному вигодовуванні, а коли почали їсти самостійно було вирішено відпустити їх у природне середовище. Директор зоопарку, Ігор Біляков, обрав затишний куточок дикої природи далеко за межами міста, де зайченята зможуть нікого і нічого не боятися.


Схожі новини

Коментарі