НОВИНИ ГРАД » Новини » Херсон перебуває практично у повній ізоляції від навколишнього світу
Херсон перебуває практично у повній ізоляції від навколишнього світу
Читати grad.ua у  

Майже три місяці українське місто Херсон перебуває під окупацією. У першій частині нашого репортажу про ці події, ми, спираючись на свідчення очевидців, розповіли про обстріли, перші дні «руського мира» та початок гуманітарної катастрофи. Сьогодні ми продовжуємо сумну повість херсонців, тих хто поїхав та залишився.

Ті, кому довелося особисто зіткнутися з російськими окупантами, розповідають, що багато хто з ворожої армії прийшли до Херсона з думкою про те, що на них тут чекають. Інші зізнаються, що просто прийшли виконувати наказ російської влади.

Сьогоднішні представники окупаційної армії в Херсоні, часом, ввічливі до нудотності. Щоправда, це лише зовнішній атрибут.

Жителі Херсона розповідають, що у місті вже давно не працюють українські телеканали, також є перебої з інтернетом та мобільним зв'язком.

Сьогодні Херсон досі перебуває практично у повній ізоляції від навколишнього світу. Щоб хоч якось повідомити рідним про себе, люди шукають зв'язок по всьому місту.

Сьогодні місто закрите для проїзду в обидві сторони. Але контрнаступ ЗСУ, кажуть жителі, вселяє надію на визволення. Самі ж херсонці з перших днів окупації виходять на мітинги та доносять до росіян свою проукраїнську позицію.

Частина перша


Схожі новини

Коментарі