НОВИНИ ГРАД » Новини » Чорноморський яхт-клуб презентував проект із залучення ветеранів війни до вітрильного спорту
Чорноморський яхт-клуб презентував проект із залучення ветеранів війни до вітрильного спорту
Читати grad.ua у  

У Чорноморському яхтклубі презентували проект із залучення ветеранів війни до вітрильного спорту на яхтах. Одеські яхтсмени хочуть допомогти нашим захисникам повернутися після війни до мирного життя. Для цього планують придбати спеціальні яхти, які будуть служити для реабілітації людей з обмеженими можливостями.

Для ветеранів війни на базі парусної команди Optimist Team Ukraine та Вітрильної федерації Одеси планують відкрити секцію паралімпійського вітрильного спорту. Яхтсмени просять міжнародне співтовариство про підтримку, щоб придбати спеціальні яхти, які надалі зможуть використовувати для тренувань та змагань люди з обмеженими можливостями.

Заряд бойового настрою присутнім на презентації проекту створив оркестр військово-морських сил ЗСУ разом із артистами Одеського оперного театру та Одеської філармонії.

Музиканти виконали композиції, присвячені захисникам Азовсталі та іншим українським воїнам.

Окремим сюрпризом у рамках презентації проекту стало виконання пісні «Стефанія», з якою Україна цього року перемогла на Євробаченні.

Були присутні на презентації і одеські художники. На знак підтримки проекту вони планують зобразити історію воєнного часу на стінах Чорноморського яхт клубу – а потім монетизувати цифрові копії своїх творів.

Діджитал-версії муралів планують розмістити на платформі NFT та провести аукціон. 50% виручених коштів підуть на допомогу ЗСУ, а також на підтримку проекту із залучення ветеранів війни до вітрильного спорту на яхтах.


Схожі новини

Коментарі