НОВИНИ ГРАД » Статті » Успішна фідерна рибалка: секрети вибору снастей та місця лову

Успішна фідерна рибалка: секрети вибору снастей та місця лову

Читати grad.ua у  

Фідерна риболовля - це "лінивий" лов риби. Чому? Відповідь проста: рибалка робить закидання наживки разом з підгодовуванням, встановлює вудку і чекає на клювання. При цьому немає необхідності дивитися на поплавок, адже його взагалі немає. Показником того, що риба попалася на гачок, є дзвін дзвіночка, встановленого на вудлищі, або звуки електронного сигналізатора.

Щоб лов на фідер був успішним, необхідно враховувати кілька критеріїв: вибір снастей, місце риболовлі, підгодовування та приманка. Докладніше про те, як і що потрібно робити, якщо хочете зловити трофейну рибу на вудку фідера, – читайте в нашій статті.

Рыбалка

Які снасті підійдуть для лову фідера?

Перше, і, мабуть, найважливіше, правильний вибір робочих інструментів для даного типу риболовлі. Від цього залежить те, чи зможете ви зробити точний закид, не пропустити клювання і вивудити рибу.

Лов на фідер передбачає застосування спеціальних донних снастей - вудилища фідера, шнура або волосіні, годівниці, гачків і наживки.

Відправна точка ефективної риболовлі - це вудилище фідера. Його варто вибирати з огляду на умови лову. Для більшості ситуацій підійде вудка довжиною від трьох із половиною до чотирьох метрів, а також тестом до 100 грамів.

У спеціалізованих рибальських магазинах можна купити вудилище фідера недорого. Продавці-консультанти допоможуть з вибором оптимальної за співвідношенням ціни та якості, що максимально підходить під ваші вимоги, снасті. Це дозволить мінімізувати ймовірність того, що ви придбаєте поганий фідер.

Найкращі місця для лову фідером

Фідерна рибалка не передбачає частої зміни місця лову. Це – не спінінг. Тут не потрібно робити безліч закидів та проводок, щоб упіймати трофей. Приходиш на водойму, збираєш снасті, наповнюєш годівницю підгодівлею, наживляєш приманку, закидаєш, влаштовуєшся зручніше - все, "полювання" почалося.

Виходячи з вищесказаного, вибір місця критично важливий для лову фідера. Коли на водоймі дно практично рівне, то клювання можливе в будь-якому місці. Якщо ви знаєте, що на дні є ділянки з рослинністю, усілякі нерівності, ями та інші аномалії, тоді закидати варто саме сюди.

Дивіться, щоб поруч із місцем лову не було жодних природних перешкод: корчів, водоростей, очеретів тощо. Це може завадити вам не тільки правильно зробити закидання, але й вивудити рибу. Ще передбачте наявність додаткового місця для встановлення та обслуговування фідера.

Підгодовування та приманка

Для підвищення шансів на солідний улов рибалка може підготувати місце. Це означає те, що без підгодівельного "сету" не обійтися. Безпосередньо перед ловом, загодуйте ділянку – зробіть кілька закидів годівниці з підготовленим підгодовуванням, але без повідця та наживки.

Для підгодовування вибирайте ті суміші, які працюють для конкретного виду риби у вашій місцевості. На коропа можна взяти підгодовування з ягідними есенціями або на основі гороху. Як наживка відмінно зарекомендували себе: консервована кукурудза, опариш, черв'як, варена картопля, мотиль і т.д.




Схожі новини

Коментарі