НОВИНИ ГРАД » Статті » МРТ - інформативний та безпечний метод діагностики

МРТ - інформативний та безпечний метод діагностики

Читати grad.ua у  

Сучасні методи діагностики здатні виявити хворобу в самому зародку, що дозволяє запобігти її подальшому розвитку. Саме тому так важливо не нехтувати профілактичними оглядами та відвідувати лікаря не тоді, коли вже конче необхідно, а просто з метою подбати про своє здоров'я заздалегідь.

У разі коли пацієнт звернувся до лікаря вже за наявності серйозних симптомів, головне завдання лікаря — побачити ясну клінічну картину і поставити точний діагноз. Найкращий спосіб обстеження сьогодні це магнітно-резонансна терапія. Фахівці МРТ Київ лівий берег проводять діагностику на новітньому сертифікованому обладнанні, здатному надати вичерпну інформацію про наявні патології у будь-якій частині тіла.


МРТ Киев левый берег

МРТ-діагностика при захворюваннях колінного суглоба

Біль у коліні з'являється просто так і не варто залишати симптом, що з'явився без уваги. Ця частина тіла щодня піддається посиленим навантаженням, що робить її найбільш уразливою та травмонебезпечною.

Те чи інше захворювання поводиться по-різному. Зрозуміти природу та причини хвороби допоможе МРТ колінного суглоба, яке можна зробити у спеціалізованому медичному центрі. Патологія колінного суглоба прогресує досить швидко, тому зволікати з візитом до лікаря не лише небажано, а й украй небезпечно.

Симптоми, які мають насторожувати:

  • біль, що посилюється при ходьбі та інших рухах;
  • набряк м'яких тканин;
  • видима деформація суглоба;
  • хрускіт і клацання, що чуються при згинанні коліна;
  • жар у ділянці суглоба;
  • біль під час ходьби.

Етіологія хвороби при однакових симптомах може бути абсолютно різною, відповідно потрібне різне лікування. Чим швидше буде зроблено діагностику, тим легше зупинити хворобу, скласти правильну та ефективну програму лікування.

МРТ коленного сустава

Переваги МРТ

У порівнянні з іншими методами діагностики МРТ має низку переваг. Одним із найважливіших виступає абсолютна безпека для здоров'я людини. Організм не піддається впливу будь-якого шкідливого випромінювання. Серед інших плюсів такі позитивні моменти, як:

  • абсолютна точність навіть на початковій стадії хвороби;
  • збереження цілісності тканин;
  • чітка візуалізація, що важливо для пошуку причини патології;
  • відмінна інформативність;
  • МРТ дозволена для дітей віком від 5 років (при необхідності можна зробити діагностику та дитині ще меншого віку).

В окремих випадках пацієнту потрібне введення контрастної речовини. Це необхідно підвищення ефективності дослідження. Зазвичай лікар призначає таке доповнення при підозрі на злоякісну пухлину після хірургічного втручання в головний мозок людини, коли потрібен контроль післяопераційного стану пацієнта.




Схожі новини

Коментарі