НОВИНИ ГРАД » Статті » Місце сироватки в системі повсякденного догляду за красою

Місце сироватки в системі повсякденного догляду за красою

Читати grad.ua у  

Сироватка є найпотужнішим засобом догляду за шкірою обличчя. Концентрація корисних речовин в цьому засобі в 5-10 раз перевищує їхню концентрацію в кремі. Сироватка може бути частиною повсякденного догляду, тобто її можна використовувати постійно – наприклад, якщо мова йде про зволожувальний склад. В інших схемах догляду засіб використовується курсами, зокрема, для зменшення пігментації та омолодження. Сироватка для обличчя підбирається в залежності від потреб шкіри та з урахуванням пори року.

Місце сироватки в системі повсякденного догляду за красою

На якому етапі догляду потрібна сироватка

Догляд за обличчям – це система. Ефект відчутний лише тоді, коли засоби підбираються цілеспрямовано, процедури проводяться кожного дня, зважаючи на потреби шкіри. Важлива послідовність дій. Тонік наноситься після очищення, але перед нанесенням крему. Якщо зробити навпаки, користь від обох засобів буде мінімальною. Своє місце в системі догляду має і сироватка. Вона наноситься:

  • після зняття макіяжу та тонізування;
  • перед нанесенням крему.

Етап очищення є обов’язковим. Корисні сполуки, які містить засіб, здатні проникнути глибоко в шкіру, коли пори «дихають», тобто не заповнені пилом, шкірним салом чи тональним кремом.

Місце сироватки в системі повсякденного догляду за красою

Чи можна використовувати сироватку як основний догляд

Сироватка не є замінником крему, навіть якщо мова йде про супер концентрований склад. В цих двох засобів – різні завдання. Повноцінний захист шкірі може дати лише крем: його текстура відповідає цій функції, він щільний, тримається на шкірі декілька годин. Сироватка за текстурою більше схожа на розчин. Засіб поглинається за лічені секунди та починає працювати, але шкіра залишається відкритою для сонця, вітру, холоду, забруднень. Купити сироватку для обличчя та крем – це створити оптимальне поєднання засобів для всебічного догляду за красою.

Чи можна використовувати сироватку під макіяж

Засіб цілком дозволяє використовувати його під мейкап завдяки легкій текстурі. Послідовність етапів – така ж, як під час догляду:

  • очищення;
  • тонізування;
  • нанесення сироватки;
  • нанесення крему або відразу тональної бази, яка виконує і доглядові завдання (BB-крем).

Омолоджувальні та сироватки з ліфтинг-ефектом логічно використовувати саме для наведення краси перед парадним виходом. Такі засоби за декілька хвилин надають шкірі молодшого вигляду, зменшують зморшки, роблять колір обличчя більш здоровим та рівним.

Які бувають сироватки

Найпопулярнішими є зволожувальні, захисні та омолоджувальні засоби. Перші є універсальними. Зволожувальна сироватка доречна і влітку, і взимку, для представниць будь-якого віку. Захисна сироватка знадобиться взимку, щоб захистити нормальну і особливо чутливу шкіру від вітру та морозу. Омолоджувальні засоби – необхідна частина догляду, починаючи з 35 років. Відомі бренди (Nuxe, Bioderma, Avene) пропонують високотехнологічні продукти, здатні проникати вглиб шкіри для відчутного ефекту. Зокрема, сироватки, в яких поєднана високо- та низькомолекулярна гіалуронова кислота, дають миттєвий ефект захисту та зволоження.




Схожі новини

Коментарі