НОВИНИ ГРАД » Статті » Як вибрати дриль для дому та на що звернути увагу
Дрель YATO
Читати grad.ua у  

Домашній дриль - незамінний помічник при виконанні будівельних, ремонтних робіт, збиранні меблів або реалізації різних дизайнерських експериментів та рішень. Основне її призначення, це свердління отворів у металі, дереві, ДСП та гіпсокартоні, а ударний варіант може просвердлити цеглу, бетон чи камінь. Дриль часто використовується домашніми майстрами як шуруповерт чи будівельний міксер. Мати завжди під рукою інструмент, який полегшить та прискорить виконання найрізноманітніших завдань у повсякденному житті, дуже зручно та практично.

Прийнявши рішення про купівлю дриля віддавайте перевагу довіреним брендам, офіційним представникам та торговим майданчикам, що надають надійні гарантії та якісний сервіс. У каталозі інтернет-магазину інструментів польського бренду YATO https://yato24.com.ua/ представлений великий вибір дрилів – різних моделей із широким спектром характеристик. Зручний каталог та докладний опис допомагають вибрати саме те, що підходить під ваші завдання та виділений бюджет.

Види дрилів для дому

Головний ознака, яким відрізняються дрилі – це призначення. Виділяють такі види інструменту за цим критерієм:

  1. Звичайний варіант.
  2. З функцією міксера.
  3. Кутовий варіант.
  4. З функцією шуруповерта.
  5. Із функцією удару.

Звичайний дриль використовується під час роботи з деревом, металом або гіпсокартоном. З міцнішими матеріалами такий інструмент не підійде для роботи. Може працювати від мережі або за допомогою акумуляторів.

Дрель YATO

Дриль з функцією міксера відрізняється від звичайної комплектації - до неї входять спеціальні насадки для змішування різних складів по консистенції - рідких і напіврідких. За допомогою спеціальних ручок зручно змішувати фарбу, шпаклівку, клей чи інший будівельний розчин. Обмеження за об'ємом для перемішування – 10 літрів.

Кутовий дриль є специфічним інструментом, який часто необхідний для використання у професійних цілях. Тому для побутових завдань краще підібрати звичайний дриль з кутовими насадками, що буде функціональніше та економічніше.

Дриль з функцією шуруповерта необхідний для складання меблів та інших конструкцій в домашніх умовах, а також для свердління не дуже міцних матеріалів.

Ударний дриль використовується для свердління твердих поверхонь - цегли, бетону або каменю. Інструмент має певні обмеження – його не можна використовувати для постійної роботи з твердими матеріалами, тому що це може призвести до швидкої поломки. При необхідності частого свердління бетону чи каменю краще придбати перфоратор.


Дрель YATO

Перфоратори мають велику потужність, що дозволяє їх використовувати для сколювання плитки, штроблення стін та відколювання цегли. Ударний дриль коштує дорожче, ніж звичайний, але дешевше, ніж перфоратор.

Для використання в побутових цілях дриль із функцією удару – оптимальне та універсальне рішення. При її купівлі варто звернути увагу на потужність, яка повинна бути вищою за 800 Вт.

На що звернути увагу при купівлі дриля

Вибираючи інструмент для домашнього використання важливо звернути увагу на його потужність, діаметр свердління та швидкість обертання. Залежно від потужності, можна придбати дриль 300-1500 Вт. Чим більша потужність, тим складнішу і важку роботу зможе виконати дриль. Оптимальна потужність дриля для домашнього використання 500-900 Вт.

Наявність регулятора швидкості обертання дозволить оптимізувати процес використання інструменту, залежно від мети роботи. Швидкість обертання впливає швидкість роботи інструмента. Вибір дриля за цим показником пов'язаний із призначенням. Для ударного дриля або дриля-міксера важлива висока швидкість обертання (3000-3500 оборотів за хвилину), а для дриля-шуруповерта підійде нижча (500 оборотів за хвилину).

Кожен дриль має свої обмеження за максимальним і мінімальним діаметром свердління. Тому перед покупкою слід ознайомитися з цим показником та визначити оптимальний варіант, залежно від призначення інструменту.




Схожі новини

Коментарі