НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський Лаокоон: історія вандалізму
Скульптурная группа «Лаокоон и сыновья»
Скульптурная группа «Лаокоон и сыновья»
Читати grad.ua у  

Одна з визначних пам'яток Одеси, скульптурна група «Лаокоон та сини» — вкотре зазнала акту вандалізму. В однієї з фігур відламана рука, в іншої — пальці. Втрачені деталі фахівці знову відновлюють, а влада думає, як убезпечити скульптуру від руйнівників.

Як розповів начальник управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини міськради Андрій Шелюгін, втрачений минулого року внаслідок акту вандалізму елемент скульптурної композиції було виготовлено на замовлення управління. ;Роботи коштували приблизно 30 тисяч гривень. Пошкоджені на початку цього року елементи будуть замовлені для реставрації. ;Після настання сприятливих погодних умов скульптуру відновлять.

Як зазначив фахівець, розглядається питання про запобігання скульптурній композиції, яка захистить її від повторних актів вандалізму. Зокрема, за словами Андрія Шелюгіна, планується зробити газон та висадити троянди для того, щоб не було доступу безпосередньо до пам'ятника. Крім цього, планують встановити камери відеоспостереження.

Додамо, одеський «Лаокоон та його сини» — є копією ватиканської скульптури. Вона була виготовлена в 1870 році на замовлення Григорія Маразлі, а в 1971 році встановлена перед будівлею археологічного музею. Скульптура створена з тендітного карарського мармуру.


Схожі новини

Коментарі