ГРАД » Новости » Гуманітарний штаб ОВА створює єдину базу даних переселенців
Гуманітарний штаб ОВА створює єдину базу даних переселенців
Читать grad.ua в  

Так звана «ревізія» всіх питань, пов'язаних із гуманітарною допомогою для внутрішніх переселенців, пройшла днями за участю гуманітарного штабу та громад Одеської області. Координатор Олег Бабій очолював групу, що вирушила на північ регіону. Говорить, що проблем дуже багато. Одна з головних – оформлення гуманітарних вантажів.

Олег Бабій, координатор відділу по роботі з громадами ОГШ: 

Ряд проблем выявили с местами хранения и выдачи гумпомощи как внутренним переселенцам, так и малообеспеченным слоям населения. Выявили проблемы такие, что громады не понимают, как им принимать как ставить на баланс гумгрузы, как выдавать, каким образом.

Деякі громади дистанціювалися від видачі гуманітарної допомоги для внутрішніх переселенців, розповідає координатор. За словами Олега Бабія, громади перекладають цю відповідальність на волонтерські організації.

У них есть  волонтерские организации, которые якобы процесс захотели взять в свои руки, но это отсутствие контроля со стороны громады над этим процессом.

На півдні Одеської області спостерігаються проблеми із правильним зберіганням гуманітарних вантажів, а також із створенням резервів, – розповідає координатор Олена Іванова.

Олена Іванова, куратор по взаємодії та координації роботи с громадами ОГШ: 

В деяких громадах немає нажаль приміщення в яких вони можуть зберігати тому вони звертаються до нас з проханням дати якісь пояснення, роз'яснення дати можливості звернутися до вищого керівнитства з проханням на придбання техніки холодильних камер, які дозволять зберігати. Створити умови. 

На півдні області температура вище, ніж у центральних та північних районах, тому там вкрай важливо дотримуватись правильного температурного режиму зберігання продуктів – каже Олена Іванова.

Тому що той термін зберігання при яких вони створюють власні резерви нажаль не так довгосрочні. Тому і з позиції на місяць так, але температура підвищується, а власне цей регіон, який затронули ми - це південний регіон: чим туди дальше, тим температура вище. Вони стикаються з проблемами зберігання. 

У південних районах, особливо в Ізмаїльському, працювати складніше, ніж у північних, – кажуть фахівці гумштабу. Саме на південь Одеської області прямує велика частина внутрішніх переселенців.

Знаходиться 3,500 ВПО, навантаження дуже великі і вони не завжди встигають покривати їхні потреби. 
Порядком 80% повністтю запеспечення ВПО. Порядком 30% сформовані резерви на місцях.

На півночі області гуманітарну допомогу отримали майже всі внутрішні переселенці, розповідає Олег Бабій.

Олег Бабій, координатор відділу по роботі з громадами ОГШ: 

Где-то процентов 90% внутренних переселенцев по первому разу все получили те или иные гуманитарные пакеты продовольственные. 

Сьогодні однією з цілей координаційного штабу також є створення єдиної бази даних внутрішніх переселенців для того, щоб вони змогли знайти роботу.

Олена Іванова, куратор по взаємодії та координації роботи с громадами ОГШ:

Тому що в кожній громаді є свої вакансії і для того, щоб простіше адаптувати цих людей на місцях для проживання, щоб вони також були корисні для цих громад.

Представители гуманитарного штаба говорят о том, что собрали много пожеланий и вопросов от ВПЛ. На основании выявленных проблем, координаторы будут создавать персонализированные рекомендации для каждой громады.


Похожие новости

Комментарии