ГРАД » Новости » В Одесской области открылись новые пункты оформления загранпаспортов

В Одесской области открылись новые пункты оформления загранпаспортов

В Одесской области открылись новые пункты оформления загранпаспортов
Читать grad.ua в  

Месяц назад помощь в оформлении паспортных документов в Одесской области оказывали только три отделения миграционной службы. В день могли принять не более 350 человек. Сегодня открыты дополнительные пункты приема граждан. Теперь оформить загранпаспорт в день могут более 2,5 тысяч граждан, рассказывает начальник Главного управления ГМС Украины в Одесской области Алёна Погребняк:

У зв'язку зі більшенням віконець приймому ми бачимо що вже немає потреби їхати людям з області на оформлення, нема потреби одеситам, які перебувають в південній частині Бессарабії, то вони поверталися в Одесу щоб подати документи на паспорт, тобто поверталися там перебувати. Тобто на сьогоднішній день екстериторіально вони мають можливість отримати послугу щодо оформлення документів там де вони знаходяться.

Миграционная служба в Одесской области работает ежедневно, без выходных. С раннего утра здесь выстраиваются большие очереди желающих оформить документы. Отдельную очередь организовывают для тех, кто не проживает в Одессе.

У миколаївців не працюють системи міграційної служби щодо прийому документів, тобто ці люди зранку приїжджають до нас, подають документи та їдуть до Миколаєва. Тобто для них ми робимо окрему чергу по певному встановленому часах в підрозділі, і приймаємо виключно цю категорію громадян. Тому що їм немає можливості залишатися в місті, в Миколаєві, є комендантська година, їм потрібно повернутися вчасно, ще й дорога.

Сотрудники миграционной службы делают все возможное, чтобы избежать больших очередей.

Навіть є ситуації, коли ми з головного управління відправляємо людей, бачимо що йде черга менше, тобто віддалені райони Суворовський, Малиновський райони менше їдуть люди, то ми бачимо вони дзвонять, що в нас прийом менший, ми повідомляємо людям, що є підрозділ, який готовий зараз його сприйняти, там черги немає, і люди складають свій список і їдуть туди.

В некоторых частях Одесского региона услуга оформления паспортных документов уже не пользуется большим спросом.

Це свідчить про вже насиченість ринку фактично такої послуги, що це вже каже що хвиля такого спада. Але це райони які в радіусі 50-60 км від міста Одеси, і повністю північ області. Тобто там така послуга не є в ажіотажі як південь Одеської області та місто Одеса.

Часто за оформлением загранпаспортов обращаются граждане, которые сперва выехали за границу по украинским паспортам, а потом вернулись обратно.


Похожие новости

Комментарии

СМИ Украины: