ГРАД » Новости » Украинская трудовая миграция набирает обороты

Украинская трудовая миграция набирает обороты

Украинская трудовая миграция набирает обороты
Читать grad.ua в  
По данным Министерства социальной политики, на постоянной основе за границей на заработках находятся более трех миллионов украинцев. А в среднем в миграционном процессе участвуют от 7 до 9 млн человек. 

С какими проблемами могут столкнуться украинцы за рубежом и является ли трудовая миграция угрозой для государства, ТРК «ГРАД» рассказал президент Всеукраинской ассоциации компаний по международному трудоустройству Василий Воскобойник.

Украинские заробитчане прежде всего нуждаются в защите и помощи со стороны государства, - считает специалист.
Українські  громадяни, які  зараз знаходяться за кордоном , потребують постійної уваги та допомоги з боку держави. Наприклад, ситуація, коли людина опиняється сам на сам з проблемами, коли вона виїжджає і не знає, до кого звернутися за допомогою. Наприклад, у таких ситуаціях, як невиплата заробітної плати, або консультування з приводу того, чи працює людина офіційно, чи неофіційно, чи навіть, у ситуації, коли з людиною щось трапилось на виробництві, а вона не знає, до кого звернутися, щоб проконсультуватися. 

Средний возраст украинского мигранта - 30 лет, но нередко работу за границей ищут и люди пенсионного возраста.
Близько 60% українців, які працюють за кордоном, - це чоловіки, при цьому більша частина - це люди у віці від 25 до 35 років. Тих, кому більше 35, стає все менше, але, навіть, непоодинокі випадки, коли люди у віці 60 і більше років все рівно шукають собі роботу за кордоном. 

По мнению эксперта, в Украине миграция носит цикличный характер, многие заробитчане через время возвращаются на родину.
До речі, могу звернути увагу, що кожен другий українець, якій працює в Польщі, працює не більш аніж три місяці, ще 25 % працюють до півроку, і лише 4% українців, які працюють за кордоном, у тій самій Польщі, вони працюють більше одного року. Тобто люди їдуть на обмежений період часу, працюють там, і все рівно повертаються назад в Україну. І саме цей факт дає нам змогу стверджувати, що більша частина українців, майже 60% все рівно повернуться і саме вони і будуть будувати нашу успішну в майбутньому державу.

По словам эксперта, Украина сейчас находится на том историческом этапе, когда меняется мировоззрение людей. С введением безвизового режима у многих граждан появилась возможность выезжать за границу без каких-либо бюрократических проблем и временно там работать. А возвратившись, эти люди станут полезны у себя на родине.
Вы планируете уехать на заработки в другую страну?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
+35

Похожие новости

Комментарии