ГРАД » Новости » Опалювальний сезон у Дніпрі: цілі будинки можуть залишитися без тепла
Опалювальний сезон у Дніпрі: цілі будинки можуть залишитися без тепла
Читать grad.ua в  

Через велику заборгованість населення можуть постраждати і ті, хто справно платив

В осінньо-зимовий період цілі будинки можуть залишитися без тепла, а не тільки через війну та постійні обстріли з боку країни-агресорки, але й через критичну ситуацію з платежами за вже спожите раніше тепло. Таке попередження зробили в КП «Теплоенерго». Як свідчать новини Дніпра, борг населення по цій статті постійно зростає, і даний момент вже становить близько 1,5 млрд грн. Тобто у міжсезоння ситуація не стала кращою.

На даний момент Дніпра та область готові до опалювального сезону на 70%, і він має стартувати вчасно, якщо не завадять проблеми з електрикою через ракетні удари росіян по енергетичній інфраструктурі. Як зазначає видання «Відомо», комунальники доводять до необхідної готовності все обладнання. На підприємствах тепло-, водопостачання регіону створені резервні запаси необхідних матеріалів, обладнання та реагентів. Також встановлені генератори різної потужності.

Але брак коштів все ж таки постійно дається взнаки, а бюджет міста не має змогу на даний час виплачувати дотації у повному обсязі. Тому комунальники і б’ють на сполох. «Теплоенерго» на законодавчому рівні має право не подавати теплоносій до окремих будинків, мешканці яких мають велику заборгованість перед комунальним підприємством. І не має значення, що в цьому ж будинку живуть ті, в кого немає заборгованості взагалі. Кожну таку ситуацію розглядатимуть окремо.

Варто підкреслити, що тариф на тепло на даний час найдорожчий серед усіх комунальних послуг, а враховуючи зниження доходів людей, дуже сильно б’є по кишені. Тепловики зазначають, що з розумінням ставлять до цієї ситуації, а тому пропонують боржникам сплачувати за спожиті послуги частково.

Для цього дніпрянам треба звернутися до Центру обслуговування абонентів КП «Теплоенерго» (вул. Королеви Єлизавети II, 15-А) з необхідним пакетом документів. Він містить у собі оригінал довідки про склад сім'ї, копію паспорта та ідентифікаційного коду і технічний паспорт на квартиру. При цьому слід внести платіж від 10% до 30% від суми боргу.

Слід зазначити, що минулий опалювальний сезон тривав з 10 листопада до 28 березня, і ситуацію рятувало те, що погодні умови дозволяли вимкнути опалення раніше. Це зекономило місту ресурси, а містянам кошти, оскільки платіжко за тепло були справді «драконівські». Цього року ситуація навряд зміниться. Великій кількості мешканців міста доведеться шукати гроші, щоб вижити взимку.


Похожие новости

Комментарии