ГРАД » Статьи » Що таке банківський депозит
Що таке банківський депозит
Читать grad.ua в  

Коли людина замислюється про створення фінансової подушки чи шукає спосіб примноження статків, в першу чергу, на думку спадають депозити. Серед напрямів інвестування цей — найпростіший, адже передбачає стабільне нарахування відсотків без жодних зусиль вкладника.  

Депозити — різновид банківських вкладів, що передбачає відповідальне зберігання коштів та цінностей на рахунку протягом визначеного договором періоду. Відсотки, що нараховуються на суму вкладу — своєрідна “премія” від банку, яка надається вкладнику за довірені кошти. Протягом періоду збереження банк може використовувати ці кошти для надання інших фінансових послуг (зокрема кредитування), підтримуючи нормальний баланс поміж залучених (пасивів) та позичених (активів) грошей.

Для вкладника депозит — оптимальний вид отримання пасивного доходу. Він не передбачає спеціальних знань зі сфери фінансів, не потребує участі вкладника в процесі примноження коштів. Депозит гарантує безпечне зберігання коштів, без ризику їх викрадення, втрати чи розпорошення на поточні потреби до моменту накопичення бажаного обсягу. Таким чином найпростіше назбирати необхідну суму для коштовного придбання, оплати навчання чи медичних послуг, закордонної подорожі.

Переваги депозиту можна описати так:

  • простий вибір — розібратися в умовах відкриття банківського вкладу просто, це не вимагає спеціальних знань чи складних розрахунків;
  • доступність — для депозитів діє низький поріг входу, тобто розпочати накопичення можна з невеликої суми, підйомної для більшості працевлаштованих громадян;
  • безпечність — окрім фізичного захисту під час зберігання коштів в банку, вкладник також гарантовано отримає їх назад після завершення дії договору, незалежно від фінансового стану банку, оскільки всі рахунки забезпечуються Фондом гарантування вкладів фізичних осіб;
  • гнучкість умов — банки пропонують різноманітні депозитні програми за тривалістю, рівнем відсоткової ставки, можливістю дострокового зняття грошей, поточного поповнення рахунку.

Щодо гнучкості умов цікаве рішення пропонує Юнекс Банк. Депозит Unex Максимум — універсальна програма банківського вкладу, у якій можна налаштовувати умови під індивідуальні потреби. Такий депозит можна відкрити у гривні, доларах США чи євро тривалістю від 32 днів до 1,5 роки з автопролонгацією. Рахунок можна поповнювати на суму, що не перевищує початкове вкладення, з першого дня. Створити рахунок можна не лише у відділенні банку, а й онлайн, скориставшись цифровим підписом та електронними версіями документів, що посвідчують особу.

Депозит Unex Максимум — оптимальне рішення  для тих, хто сумнівається в ефективності банківських депозитів та власних фінансових можливостях. Короткий обліковий період у 32 дні дозволяє планувати подальшу долю вкладення на короткострокову перспективу. У разі термінової потреби у вивільненні коштів з рахунку, це можна організувати протягом місяця. 

Депозит оперує національною та найпопулярнішими іноземними валютами, що робить його доступним для тримачів різноманітних накопичень без потреби додаткового обміну валют. При цьому депозити у гривні вважаються найбільш вигідними, оскільки передбачають найвищу процентну ставку - станом на середину березня до 17,5% річних. Відкрити валютний рахунок доречно під час високої турбулентності національної грошової одиниці. Більш стійкий долар чи євро знизять курсові ризики. У будь-якому випадку депозит значно ефективніший за зберігання коштів вдома, адже змушує їх працювати та примножуватися.




Похожие новости

Комментарии