ГРАД » Статьи » Алкогольний гід Мексикою: що спробувати

Алкогольний гід Мексикою: що спробувати

Читать grad.ua в  

Коли йдеться про мексиканський алкоголь, у багатьох одразу виникає асоціація з текілою. Проте перелік спиртного колоритної країни не обмежується лише цим напоєм — є й інші не менш цікаві види продукції.

Мескаль

Мескаль — алкоголь, який виготовляють шляхом дистилювання ферментованого агавового соку. Його виробляють у регіонах, де росте сорт еспадин. Після того як агаву зібрано, її обробляють термічно для розщеплення цукрів. Спеціальні пічки виривають у ґрунті, прокладаючи дно камінням. На ньому розкладають дерево, після чого кладуть ще один кам’яний шар. Зверху розміщують агавові серцевини. Коли рослина запечеться, виконують її помел, ферментацію, дистиляцію.

мескаль в Україні

Скуштувавши напій, можна відчути перцеві, шоколадні, деревні нотки. Також відчутні цитрусові та квіткові мотиви. Необов’язково вирушати до Мексики, аби скуштувати незвичний напій — можна купити мескаль в Україні на сайті МАУДАУ. Маркет алкогольних штук пропонує доставку по всій країні.

Текіла

Текіла — це один із типів мескалю, який готують із блакитної агави. Виробляють напій на території Наяріта, Халіско та ще у трьох мексиканських округах. Агаву збирають, запікають, після чого подрібнюють. Для бродіння сировину розміщують у чанах. Дистилюють продукцію у мідному кубі для перегонки. Після цього алкоголь розливають по пляшках та витримують. Рекомендувати цей напій можна тим, хто любить освіжаючий та трохи солодкий смак, на фініші якого відчуваються яскраві нотки.

Мексиканські лікери

Лікери в країні роблять у різних регіонах. Кожен різновид є відображенням особливості кухні конкретного округу. Наприклад, є лікери, які готують із полуничних ягід, дині та горіха. В окрему категорію виділяють напої, виготовлені на основі кави. Використання кавових зерен забезпечує продукції особливу м'якість смаку. Мексиканські лікери готують на спирті, але існують і вишуканіші види алкоголю. Наприклад, зроблені на основі текіли або рому. Тому міцність мексиканських лікерів сягає 40%.

Ром Чаранда

Чаранду виготовляють в окрузі Мічоакан, у західній частині центральної Мексики. Для виробництва алкоголю застосовують спеціальні сорти цукрової тростини. Продукцію ферментують та піддають подвійній перегонці. Якщо ви ніколи не куштували цей напій, відвідайте інтернет-магазин Maudau, де представлено широкий асортимент продукції з різних країн світу. Чаранду можна віднести до купажованого рому, крім соку з цукрової тростини, використовується меляса. Для смаку напою характерні мотиви:

  1. ванілі;
  2. лайма;
  3. базиліка;
  4. меду;
  5. чаю.

Посмак триває довго та відрізняється солонуватістю. Різноманітність мексиканського алкоголю дає можливість кожному вибрати напій на свій смак. Культурна спадщина Мексики безперечно сподобається поціновувачам вишуканої алкогольної продукції.




Похожие новости

Комментарии