ГРАД » Статьи » Готові окуляри для зору: як вибрати та де купити
Готовые очки для зрения: как выбрать и где купить
Читать grad.ua в  

Перед кожною людиною з поганим зором постає вибір: окуляри чи контактні лінзи? Кожен з цих засобів корекції має свої недоліки й переваги, але більш сучасним варіантом, звісно ж, вважаються саме контактні лінзи. Попри це, значна частина людей продовжує вибирати окуляри для зору. В окулярах передусім приваблює їх простота у використанні: за окулярами не потрібно доглядати, до них не потрібно звикати і вчитися їх правильно одягати/знімати, як контактні лінзи.

Якщо ви теж зробили вибір на користь окулярів, то перед вами, напевно, виникла ціла низка запитань. Як правильно вибрати окуляри? Де можна купити або замовити онлайн готові окуляри для зору? Далі у статті постараємося дати вичерпні відповіді на ці питання.

На що варто звертати увагу при виборі окулярів

Давайте спершу покроково розберемо, як відбувається процес підбору та покупки окулярів.

  • Крок 1: візит до офтальмолога і перевірка зору. Розпочинати носіння засобів корекції зору варто за попередньою рекомендацією лікаря-офтальмолога. Як тільки ви помітили, що ваш зір погіршився або у вас з’явилися інші скарги на стан очей, потрібно відразу звернутися до лікаря для проходження діагностики. Якщо лікар виявить відхилення зору при яких необхідно носити корекцію, він надасть вам відповідний рецепт. У рецепті будуть зазначені потрібні параметри оптичних лінз (або контактних лінз).
  • Крок 2: магазин оптики та підбір оптичних лінз. З рецептом ви можете направлятися в магазин оптики. Там є консультанти, які прочитають ваш рецепт і порекомендують конкретні варіанти оптичних лінз з наявного асортименту. Остаточний вибір лінз за вами — вибирайте варіант, який вважаєте оптимальним за якістю та ціною.
  • Крок 3: вибір оправи. На цьому етапі розпочинається найцікавіше. В сучасних магазинах оптики є великий та різноманітний асортимент оправ, серед якого можна вибрати красиву модельку, яка доповнить ваш образ і вдало “впишеться” в індивідуальний стиль. Це вже справа вашого особистого смаку. Ціновий діапазон досить широкий: є дорогі брендові моделі, а більш бюджетні варіанти для будь-якого гаманця.
  • Крок 4: виготовлення готових окулярів. Завершальним кроком є робота майстра зі встановлення оптичних лінз в оправу. Виготовлення готових окулярів зазвичай займає не більше тижня. Майстри є в більшості магазинів оптики. тож ви можете вибрати і замовити виготовлення окулярів всього за один візит.

Виділимо кілька головних аспектів, на які варто враховувати при виборі окулярів:

  1. параметри оптичних лінз для ваших окулярів обов’язково повинні відповідати рецепту від лікаря-офтальмолога;
  2. оправа повинна підходити вам по розміру, інакше в окулярах вам буде дискомфортно;
  3. ширина рамки оправи має дорівнювати ширині вашого обличчя на рівні перенісся — так ви точно знатимете, що розмір такої оправи вам підходить;
  4. форму оправи потрібно вибирати з урахуванням форми обличчя;
  5. перед покупкою оправу бажано поміряти та трішки в ній походити/порухатися, щоб перевірити надійність її фіксації на обличчі.

Де купити готові окуляри для зору

Купити оптичні лінзи, оправу, а також замовити роботу майстра з виготовлення готових окулярів можна в сертифікованих магазинах оптики. Це, наприклад, мережа магазинів «Люксоптика». Окуляри також можна замовити онлайн, не виходячи з дому. Це дуже зручно, якщо у вашому місті немає перевіреного магазину з якісною оптикою або ж ви просто не маєте часу на похід у магазин.




Похожие новости

Комментарии