НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » В центрі уваги » Чи може бути незалежною від держави державна структура

Чи може бути незалежною від держави державна структура

Чи може бути незалежною від держави державна структура
Читать grad.ua в  

Я ось намагаюся для себе пояснити таку ситуацію: чи може бути незалежною від держави державна структура? Якщо слідувати формальної логіки, такий стан речей – неможливо.

Навіть Національний банк України, який, начебто, наділений якоюсь самостійністю, утримується державою Україна. Ну, не Ахметов же у компанії з Пінчуком та Коломойським платять зарплату всім тамтешнім співробітникам!?! Те саме можна сказати і про Національну комісію з енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ). Ті самі державні службовці, що й у Нацбанку.

Іду далі. Чи можуть чиновники не повідомити вище начальство про те, що ухвалили рішення, що змінює економічну ситуацію мільйонів громадян? Вважаю, що таке неможливо у жодній країні світу. Особливо, наприклад, США.

А зараз переходжу до інформації. Цитую: «В Україні піднімуться тарифи на воду. Таке рішення 29 червня ухвалила Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Підвищення торкнеться 33 водоканалів, яке середній розмір становитиме 32%».

Реакція Президента України Володимира Зеленського: «М'яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійна. Не погоджено з урядом. Ми не можемо, і не спокійно прийматимемо такі рішення. Уряду доручено подати рішення у відповідь. І вони будуть», - наголосив він під час щоденного звернення до українців.

Реакція Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля: «Ми робимо все можливе, щоб забезпечити соціальну справедливість. Збільшуємо пенсії. Виплачуємо субсидії всім нужденним. Допомагаємо регіонам для сталості тарифів на тепло та гарячу воду. У той час як неузгоджені рішення комісії йдуть у розріз із політикою уряду», - зазначив він.

Прем'єр-міністр запевнив, що дав доручення міністру енергетики та Міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКУ щодо можливості перегляду рішення щодо підвищення тарифів».

Такої думки дотримується міністр енергетики України Герман Галущенко.

А я питаю: якщо піднялися тарифи на електроенергію та ПММ, тож збільшилися витрати водоканалів, то звідки їм взяти гроші для оплати електрики та купівлі оборотних фондів, не кажучи вже про заробітну плату?

Хіба підвищення тарифів у сфері енергетики, не спричиняє зростання цін на все? Починаючи від води та закінчуючи продуктами харчування. Панове, цю аксіому знають уже школярі, не кажучи про студентів економічних вишів.

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі