Новини Одеси 07.06.2024

Головні новини Одеси за 7 червня 2024 року

Родючий український чорнозем, який відомий у всьому світі – під загрозою. Якщо декілька років тому основними чинниками цього була безконтрольна хазяйська діяльність, недотримання правил сівозміну, то зараз додались наслідки воєнних дій. Як зберегти цінні грунти? Про це ми говорили з фахівцем.

Війна вбиває людей, знищує землю та рослини. А вплив воєнних дій на грунти буде відчуватися не одне десятиліття  – наголошують науковці.

Десантування, маневрування та висадка особового складу на необладнане узбережжя - такі основні елементи навчань, які днями проходили у визначеній ділянці Чорного моря. Група десанту в бойовій викладці передислоковувались з одного узбережжя на інше, виконуючи складне маневрування, уникаючи ворожі обстріли. Морські піхотинці здійснили перегрупування на катерах, паралельно здійснюючи обхід потенційно небезпечних ділянок. І у фіналі – висадились на прямовисний схил, аби виконати поставлене завдання. Як проходили спецнавчання морпіхів дивіться у репортажі військових кореспондентів Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз.

В Україні усі ветерани мають пройти військово-лікарську комісію, аби  встановити причинний зв’язок між травмами та захистом Батьківщини. Це можливо зробити у медзакладах за двома варіантами, та для цього є певні умови.

Неповнолітній зловмисник продавав в інтернеті фейковий застосунок «Дія». Тепер 17-річному фігуранту загрожує кримінальна відповідальність.

У літній період на 20% зростає кількість крадіжок у квартирах. Це час підвищеної активності злочинців, які шукають легку здобич у вигляді незахищених осель. Як вберегти свою домівку від крадіїв, яким чином охоронна сигналізація допомагає запобігти пограбуванням, а також про те, як працюють кнопки термінового виклику поліції, у програмі «Тема дня» розповів Олексій Осадчук, замкерівника Управління поліції охорони Одеської області.

В Одеській області судитимуть літнього водія, з вини якого постраждали двоє пішоходів. Аварія сталася в Березівці - на пішохідному переході під колеса легковика потрапили чоловік і жінка.

В Одесі затримали сутенерш, які організували у місті сервіс для дорослих. Їм загрожує до семи років ув'язнення.

Привласнили мільйони на закупівлі насосів.  В Одеській області судитимуть чиновницю місцевого комунального підприємства та двом її подільників.

Патрульні припинили діяльність незаконної автозаправної станції. Міні АЗС обладнав водій вантажного мікроавтобуса, який продавав дизельне пальне.

Реформа системи освіти в Україні триває. Парламентарі ухвалили закон про дошкільну освіту, який має на меті покращити якість здобуття знань та створення соціально-сприятливих умов у садочках. Також у прийнятому законі передбачені зміни для дітей і батьків.

Книжкові новинки для дітей і дорослих, знайомства з відомими письменниками, конкурси, концертні виступи просто неба. Усе це виставка-форум «Українська книга на Одещині», яка відкрилася в Одеській національній науковій бібліотеці. Також на платформі відбулася зустріч науковців на теми культури та креативних індустрій під назвою «ОдесаБібліоСаміт».

Програма XXIV Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» передбачає широку палітру публічних заходів. Це популяризація книги і читання як для широких верств населення, так і для професійної спільноти.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі