Новини Одеси 06.06.2024

Головні новини Одеси за 6 червня 2024 року

Армія рф атакувала Одещину балістичною ракетою «Іскандер-М» напередодні ввечорі 5 червня. Вдарили по непрацюючому готелю в Білгород-Дністровському районі. За інформацією військових, обійшлося без жертв. Однак готель зазнав серйозних пошкоджень. Під масованим обстрілом усю ніч перебувала і Херсонська область - там спалахнули кілька сильних пожеж, пошкоджено житлові будинки, дитячі садки та магазини. Поранення дістали четверо мирних жителів, зокрема літня жінка.

Значущий міст між цивільним життям і військовими – це військова журналістика, впевнений капітан 3-го рангу Данило Оніпко, редактор телебачення Телерадіостудії Міністерства Оборони України "Бриз",. У День журналіста в ефірі телеканалу Град військовий кореспондент розповів, відмінності й особливості медійної комунікації сьогодні. З якими викликами зіштовхуються телевізійники під час зйомок у гарячих точках та що їм допомагає триматися у складних ситуаціях.

Дню журналіста в Україні рівно 30 років. Він був започаткований в 1994 році. Сьогодні тисячі медійників по всій країні тримають інформаційний фронт. Сотні з них захищають країну зі зброєю в руках в лавах ЗСУ. Чимало вже загинуло, чи знаходиться в полоні у ворога. Про це нам розповів голова Національної спілки журналістів України.

Під час масштабних знеструмлень українці відчувають значні складнощі у побуті, які кожен вимушений долати самотужки, використовуючи винахідливість для вирішення повсякденних справ у короткі проміжки, коли світло все ж таки є. Як містяни дають собі раду у часи відключення електрики, дізнавалися наші кореспонденти.

«Зелене світло» для біопалива. Верховна Рада ухвалила закон про обов'язкове додавання біоетанолу в автомобільний бензин. Ця вимога не поширюється на бензини з октановим числом 98 і вище, а також на бензини, що купуються Державним агентством резерву і Міністерством оборони, зазначають у парламенті. На питання як це може поліпшити екологічну ситуацію в країні та як це вплине на якість пального з етанолом, нашим кореспондентам роз’яснив столичний експерт паливного ринку Сергій Куюн.

У Київському районі 30 рятувальників гасили масштабну пожежу в ресторані, пошкоджено майно. Люди на щастя не постраждали.

Під кайфом і без прав. В Одесі поліцейські з погонею затримали водія мопеда.

Старшокласник одеського ліцею буде представляти Україну на міжнародній олімпіаді по географії, яка відбудеться у Китаї. Артем Пастощук – переможець великої кількості олімпіад з різних дисциплін, міських, обласних та всеукраїнських. Вчитися – його хобі – говорить цей талановитий хлопець.

Міжнародна олімпіада з наук про Землю, яка відбудеться в Китаї – це шанс проявити свої знання, дізнатися багато нового, а ще й поспілкуватися з молодими інтелектуалами з різних країн – говорить переможець українських олімпіад Артем Пастощук.

Цього року у вступі до бакалаврату, магістратури та аспірантури відбулися зміни. У Міносвіти повідомили, що вони пов’язані із наявною воєнно-політичною ситуацією і необхідністю підтвердження здобувачами високого рівня знань.

Приревнував і жорстоко побив дружину кочергою. На Одещині затримали підозрюваного у вбивстві, фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі.

В Одесі затримали 18-річну наркоторговку, дівчині загрожує до 8ми -х років позбавлення волі.

Україна скасувала виняток щодо «проживання за кордоном» для виїзду з країни людей з подвійним громадянством. Роз'яснення надали в Державній прикордонній службі України й послалися на зміну законодавства.

«Гра в радість» та історія дівчинки, яка шукає у всьому позитив. Актори Одеського театру юного глядача для маленьких відвідувачів та їх батьків зіграли виставу «Полліанна» , яка заснована на сюжеті роману-бестселеру американської письменниці Елеонор Портер, опублікованому у минулому сторіччі.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі