Новини Одеси 21.05.2024

Головні новини Одеси за 21 травня 2024 року

Ще двоє постраждалих від ворожої атаки по Одесі 29 квітня, поїхали додому у Запоріжжя, в супроводі представників червоного хреста України. Одеські лікарі провели усі необідні операції, і тепер на українців чекає тривалий шлях реабілітації.

Більш ніж 400 громадян прийшли оновити свої дані до центру надання адміністративних послуг Одеської міськради за перші два дні дії закону про мобілізацію. Які документи потрібно мати тим, хто має намір виконати вимоги закону та як проходить процес оновлення даних – розповіли в Одеському ЦНАПі.

Вони пішли на «передову», бо не могли вчинити по-іншому. Після повномасштабного вторгнення рф тисячі українців долучилися до лав Збройних Сил України. Ніхто з них не був народжений для війни. Перебуваючи на різних посадах не маючі військового досвіду – вони поставили на паузу все, що було до цього й стали на захист країни. Отримавши поранення у боях за Херсонщину, бойовий медик Костянтин, який у довоєнний час був масажистом, надав допомогу собі, і почав рятувати тих, хто був поруч. Нині санітар-інструктор Сил ТРО передає військовослужбовцям накопичений досвід. Ми продовжуємо розповідати історії українських захисників.

В Одеській області затримали членів злочинної організації, які друкували фальшиві документи для "легалізації" за кордоном. Друкарні облаштували в Харкові і Мукачево, а продавали підробки по всій країні.

Дорожчі, аніж за кордоном. Найвживаніші продукти харчування в Україні вартують більше, ніж такі самі в деяких Європейських країнах. Причина – у відсутності дотацій, більш високих витрат на логістику та страхування під час війни. А ще через проблеми на кордоні, пояснюють експерти. Докладно про ситуацію у ціноутворенні кореспондентам Граду коментують фахівці галузі.

Читати книжки можна для себе, для оточуючих, або…для “четверолапих” друзів – собак. Про позитивний вплив у цьому процесі, заохочення малечі до читання та багато інших корисних речей кореспондентам Граду розповіли кінологи, організатори цікавого проєкту, який вже певний час діє в Одесі.

Посварився з персоналом і повідомив про замінування магазину. В Одесі затримали 50-річного хулігана.

ДТП із постраждалим сталася на трасі Київ-Одеса. Під колеса легкової автівки потрапив пішохід. Чоловік залишився живий, але отримав важкі травми. Медики наразі надають йому допомогу у стаціонарі.

Ще одна автопригода сталася на Одещині. Автомобіль врізався у дерево – до лікарні потрапили троє людей із чисельними травмами, зокрема двоє підлітків.

А в Одесі патрульні затримали п'яного водія, який спровокував ДТП і пошкодив припарковані автівки. На щастя, в аварії ніхто не постраждав.

Вибивали неіснуючі борги – в Одесі затримали вимагачів, які тримали у страху підприємців і тероризували мешканців регіону.

2024-й рік ЮНЕСКО оголосило роком Параджанова. Цьогоріч виповнюється сто років з дня народження видатного діяча кіномистецтва, одного з найвідоміших українських режисерів, автора знакової стрічки «Тіні забутих предків». Шедевр світового кінематографу покажуть в Одесі, а також раритетні кіноматеріали і спогади тих людей, які особисто знали Сергія Параджанова.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі