Новини Одеси 20.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 20 квітня 2024 року

Випадки кору, коклюшу та інших небезпечних хвороб час від часу фіксуються, як в європейських країнах, так і в Україні. Наслідки захворювань можуть бути тяжкими, наголошують медики. Щеплення – єдиний шлях захисту дітей та дорослих і від цих, і від ряду інших захворювань. Аби в черговий раз нагадати про це, спеціалісти одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб разом з лікарями приїжджають до населених пунктів регіону на вакцінальному автобусі, в якому можна здати ряд аналізів, одержати поради лікаря і зробити щеплення.

Зручно та екологічно. Не зважаючи на постійні ворожі замахи на критичну інфраструктуру енерго-галузі країни, електромобілі з кожним днем стають все більш популярними в Україні. Багато водіїв обирають автівки, що працюють саме на чистому виді енергії. Тільки за квартал поточного року у південних регіонах реєстрація електрокарів збільшилась у рази, повідомили у сервісному центрі МВС.

Закон про посилення мобілізації треба було приймати ще кілька років тому, - вважає політолог Олександра Решмедилова. А наразі у суспільстві можуть виникати непорозуміння. Зокрема через бронювання чиновників і відсутність перспективи демобілізації для військових.

В Україні стає все менше дітей, свідчить статистика. Минулого року в країні народилося 187 тисяч немовлят. Це на третину менше ніж до лютого 2022 року. В Одесі ситуація відносно стабільна, але стрес від війни впливає на здоров’я і на наших майбутніх матусь, розповідає директор Одеського пологового будинку Ірина Головатюк-Юзефпольська.

На ринку овочевої продукції ми вже перейшли у той період, коли переважна більшість іноземних дарів городу замінюється на вітчизняні овочі. На цьому наголошують аналітики аграрного ринку. І прогнозують, що в середньостроковІй перспективі ми не зазнаємо дефіциту продукції з українських грядок.

Культурна спільнота Одещини не припиняє своєї роботи навіть в умовах воєнного часу. В рамках проєкту «Українська мова – мова єднання» в першій мистецькій школі імені ГІлельса письменники і журналісти провели творчу зустріч з одеською молоддю. Окрім обміном досвідом і презентації власних творчих доробок, на заході збирали книги для херсонських бібліотек, які постраждали від рук російських агресорів.

І наприкінці випуску до приємних новин. В Одесі знову відкрили Стамбульський та Грецький парки. Відомі Потьомкінські сходи також доступні для відвідування. Наші кореспонденти приєдналися до містян і незважаючи на похмуру погоду завітали до улюблених локацій міського відпочинку.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі