Новини Одеси 08.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 8 квітня 2024 року

Російські військові вночі атакували дронами Одеську область. Українські захисники знищили чотири ворожі безпілотники, проте, на жаль, є й прильоти. Пошкоджено логістично-транспортний об'єкт. Уламки збитого "шахеда" також упали на АЗС, на щастя обійшлося без постраждалих. Крім того, у вихідні 6 квітня близько 10-ї вечора армія рф завдала ракетного удару по Одесі. Ворог поцілив по припортовІй інфраструктурі, зруйновано адміністративну та технічну будівлі. Постраждала співробітниця одного з місцевих підприємств, яка прямувала до бомбосховища, її ушпиталили.

Росіяни продовжують бити ракетами по українських енергетичних об'єктах, виводячи з ладу генератори та трансформаторні комплекси. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив - за останні кілька тижнів військові рф знищили 80% українських ТЕЦ.

На Одещині затримали агресивного домашнього тирана, який бив дружину та зберігав удома величезний арсенал зброї.

Повірити в себе, відкритися новим стосункам, одержати бажану роботу або організувати власний бізнес. Для когось з жінок це – звичайне життя. Але ті жінки, які стали жертвами насильства – далеко не завждИ можуть повернути віру в себе без допомоги фахівців. В Одеському регіоні така допомога надається, і тепер можливостей одержати її стало ще більше. В Одесі стартував новий проект під назвою -  «Жінки: майбутнє без обмежень». Жінки, по відношенню до яких було скоєно насильство, потребують всебічної допомоги. Це і психологічна підтримка, і поради юристів, і можливість стати економічно незалежними.

Повномасштабна війна докорінно змінила життя українців. Мабуть, не залишилося жодної сфери, на яку не вплинули б бойові дії. Ринок праці - одна з таких сфер. Однак, як повідомляють фахівці Центру економічних стратегій - безробіття в країні зменшилось до найменшого показника за весь час повномасштабного вторгнення. Крім того, зросла кількість і пропонованих вакансій на ринку праці.

В Одесі озброєні пістолетом чоловік і жінка побили та пограбували перехожого. Зловмисників затримали за "гарячими слідами".

В Одеській області перекинувся автомобіль. Водій об'їжджав перешкоду на дорозі та не впорався з керуванням. У результаті автопригоди - постраждали двоє людей.

Поліцейські затримали мешканку Одеси, яка збувала психотропні речовини по всій Україні. Вартість вилученого в неї товару оцінили у 300 тисяч гривень.

Верблюдом у пустелі називають звичний для нас виноград, адже він не потребує значного поливу, але вимагає гарного догляду, тоді з одного куща можна отримати до 10-ти кілограмів солодких грон, з яких можна виготовити виноградний сік або вино. Одеські вчені роками працюють над новими сортами винограду і саме про них піде мова далі у нашому випуску.

З нагоди Міжнародного дня просвіти щодо мінної небезпеки, а також Всесвітнього дня здоров'я, волонтери Товариства Червоного Хреста України провели в Одесі спеціальний захід. Кожен з присутніх мав змогу отримати корисну інформацію, навчитися правильно надавати допомогу в екстрених випадках, а також перевірити стан свого здоров’я.  

В рамках заходу Товариства Червоного Хреста жителі міста мали змогу звернутися до служби розшуку організації, аби відновИти зв’язок зі своїми рідними, який було втрачено внаслідок збройного конфлікту в Україні. 

Народження театральної таємниці. Саме так можна сказати про виставку робіт студентів і викладачів Одеського театрально-художнього коледжу, яка відкрилася в «Арт-просторі» дитячої бібліотеки на розі вулиць Базарної і Катерининської. Костюми, театральні маски, лялькИ, макет майбутніх декорацій – усе виконано з майстерністю, любов’ю, виключно вручну. Від маленької деталі до повного витвору театрального мистецтва.

Видатні музиканти і художники, поети і актори. Одеса завжди була і залишається містом, де народжуються таланти. Але навіть якщо дитина просто ходить до музичної школи і навіть не мріє стати професійним виконавцем – вона розвивається, стає більш духовною та різнобічною.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі