Новини Одеси 26.09.2024

Головні новини Одеси за 26 вересня 2024 року

Уночі армія РФ атакувала Одеську область ракетами і безпілотниками, загинула жінка. Є руйнування, на відкритій території спалахнула пожежа, яку загасили рятувальники.

Також стало відомо, що в лікарні помер 58-мирічний чоловік, який отримав поранення під час ракетного удару по Одесі 20 вересня. Нагадаємо, російські війська запустили в бік Одеси «Іскандер». Уламки балістичної ракети пошкодили припортову і цивільну інфраструктуру та судно під прапором Антигуа. Того дня постраждали чотири людини, також повідомлялося про смерть одного з військових - командира корабля морської охорони Володимира Ковальчука.

Питання надання компенсації одеситам, квартири яких постраждали від ворожих обстрілів, клопотання про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», про створення прийомної сім’ї та багато інших розглядали члени виконкому одеської міськради на своєму засіданні. У тому числі – важливе для містян питання про демонтаж 19-ти пам’ятників, серед яких – Пушкіну, Бабелю, Висоцькому, Маринеску, Глушку, Малиновському, а також братська могила червоногвардійців на Куліковому полі.

Вирішив помститися приятелю і знищити його автомобіль. В Одесі за гарячими слідами затримали палія, чоловікові загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Вдарив ножем і добив табуреткою - на Одещині затримали чоловіка, який позбавив життя знайомого, запідозривши його в крадіжці телефону.

Слідкувати за своїм здоров’ям важливо завжди, але зараз, під час війни – особливо. Бо тривожний стан, стреси та депресія впливають не тільки на ментальне, а й на фізичне здоров’я. Кому та коли потребуються консультації з урологом? Тільки чоловікам, або й жінкам? Які тривожні симптоми можуть говорити про певні проблеми, які потребують втручання цього спеціаліста? Про це ми дізнавалися у доктора медичних наук Руслана Савчука.

У Маяках затримали браконьєра, який за допомогою заборонених знарядь лову наловив раків на 300 тисяч гривень.

На байдарках крізь туман. В Одеській області на річці Дунай затримали чоловіків призовного віку, які планували незаконно перетнути кордон і втекти до Румунії.

В Україні може здорожчати хліб через невелику кількість продовольчої пшениці та високі витрати на електроенергію, що ускладнює ситуацію для виробників цього популярного продукту. Своїми прогнозами на найближчі місяці поділився президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко.

Вивозив чоловіків за кордон у таємному відсіку вантажівки. В Одеській області затримали водія фури, який робив бізнес на ухильниках.

На Одещині легковик збив чоловіка, який йшов узбіччям . Пішохід помер до приїзду швидкої, його особу встановлюють правоохоронці.

Оксамитовий сезон у розпалі, принаймні в Одесі та області він триватиме щонайменше до 1-го жовтня. Про це кажуть прогнози синоптиків на наступні кілька днів. За гарну погоду маємо завдячити антициклону, який захищає південь України від холодних вітрів. Детальніше про погодні умови нам розповіли в гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

Найтриваліша планка України. Футболістка Марія Несіна з Одеси простояла майже дві години у положенні тіла, як стріла і встановила новий Національний рекорд серед жінок. Який шлях подолала спортсменка до най витривалішого статусу серед жінок країни, усі подробиці дивіться далі у нашому матеріалі.

Налагодив продаж канабісу великими партіями . В Одесі затримали наркодилера - іноземця. За незаконні оборудки з наркотиками йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тривогу лікарів, педагогів і, звісно, батьків, викликає поширення наркотиків серед неповнолітніх: у світі 60% хлопчиків та 20% дівчаток у 14-17 років хоча б раз пробували наркотичні речовини – така сумна статистика. Саме тому дуже важливо вміти помічати і розрізняти ранні ознаки вживання наркотиків, коли проблема ще не набула хронічного характеру й значно легше піддається корекції – говорять фахівці.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі