Новини Одеси 25.09.2024

Головні новини Одеси за 25 вересня 2024 року

Стали відомі наслідки нічної ракетної атаки - в Одеському районі авіаракета Х-59 влучила по відкритій території. Загорілася суха трава - вогонь охопив понад сто квадратних метрів. Пожежу оперативно загасили, уламками пошкоджено дві вантажівки. Загиблих і постраждалих немає - повідомили в ОВА.  Російська армія продовжує з особливою жорстокістю обстрілювати населені пункти Херсонської області. Минулої доби загинули троє мирних жителів, ще 17 дістали поранення.

В Одеській області судитимуть 16-річного підлітка, який убив свою матір і молодшу сестру. Трагедія сталася навесні цього року в місті Ананьїв. Хлопець перебував під впливом наркотиків, і під час сварки з матір'ю спочатку зарізав її, а потім і 7-річну сестру, яка стала свідком злочину. Фігуранту загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Сьогодні близько 50% всієї ударної діяльності російсько-української війни формують безпілотні технології, наголошують військові. Виживання цілих підрозділів іноді залежить від вміння дроноводів застосовувати сучасні пілотні гаджети в умовах війни. Українські захисники постійно удосконалюють свої навички польотів і навчають нових пілотів.

На трасі Київ - Одеса зіткнулися легковик і трактор. За попередніми даними, правила порушив тракторист, який здійснював розворот і не пропустив зустрічний транспорт. Унаслідок ДТП постраждав водій легкового авто.

В Одеській області затримали співробітника Держприкордонслужби, якого підозрюють в отриманні хабара. За 4 тисячі доларів фігурант гарантував чоловіку призовного віку успішний перетин кордону.

Допомагав із закриттям виконавчих проваджень і незаконним перетином кордону: в одеській області викрили ексначальника Державної виконавчої служби. Чиновника затримали після отримання двох хабарів. Йому загрожує до дев'яти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Одночасно оформити внутрішній паспорт та паспорт для виїзду за кордон - зручна послуга, однак в її отриманні є зміни, розповіли в міграційній службі в Одеській області. Також про те, яким чином отримати паспорт дитині, яка народилася в Україні у батьків, котрі не мають українського громадянства, і чи обов’язково приїжджати до України для оформлення паспорту дітям, які мешкають за кордоном? Дивіться далі у нашому випуску.

Схоже на те, що літо поки що не хоче здавати свої позиції не лише зимі, а й навіть осені. По-весняному гарні пейзажі утворилися на Одещині. У Національному природному парку «Тузлівські лимани» зацвіли дикі груші.

Державна екологічна інспекція України планує найближчим часом в Південно-Західному окрузі, що включає Одеську та Миколаївську області, реалізувати пілотний проєкт щодо постійного перебування інспекторів в пунктах екологічного контролю на територіях відповідних територіальних громад. Мета цього - здійснення більш ефективного контролю за станом довкілля. Реформа також передбачає створення сучасних лабораторних центрів.

В Україні може здорожчати хліб через невелику кількість продовольчої пшениці та високі витрати на електроенергію, що ускладнює ситуацію для виробників цього популярного продукту. Своїми прогнозами на найближчі місяці поділився президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко.

Попри важкі умови життя – і психологічні, і економічні - українці уміють адаптуватися. Але ситуація може погіршитися ближче до зими, попереджають аналітики. Тому влітку і восени одним з головних питань є запаси на зиму. Як запасаються одесити і чим саме – дізнавалася наша знімальна група.

Смертність в Україні утричі перевищує народжуваність – такі данні фахівців міністерства юстиції за 2024-й рік. Повномасштабне вторгнення посилило зменшення населення країни. Про демографічну ситуацію в країні, про показники у різних регіонах – нам розповів професор інституту демографії та проблем якості життя НАН України Дмитро Шушпанов.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі