Новини Одеси 16.09.2024

Головні новини Одеси за 16 вересня 2024 року

Біля 17-ти 40-ка мешканці Одеси відчули землетрус. На верхніх поверхах висоток підземні поштовхи відчувалися особливо сильно – дзвенів посуд, качалися меблі. Навіть на перших поверхах коливання земної кори теж сильно відчувалося. Зазвичай до Одеської області доходять відголоси землетрусів у Румунських горах Вранча. Ми чекаємо на офіційні повідомлення.

Поліцейські розшукали стрільця, який 10 днів тому поранив в Одесі чоловіка і втік. Затримали зловмисника в Київській області. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

Шпигував за мобільними групами ППО та штурмовою бригадою «Лють» - в Одесі на гарячому затримали ворожого агента, коли він проводив розвідку поблизу військового об'єкта.

Свій день народження днями відзначило одне з найстаріших українських міст – Бахмут. 453 роки це місто існувало і розвивалося, аж поки російські війська не перетворили його майже на пустелю. В історію цієї війни воно увійшло, як місто-фортеця. Але залишилися люди, бахмутяни, які роз’їхалися по різним країнам та містам. Багато хто обрав своїм другим домом Одеський регіон. Як святкували День народження Бахмуту в Одесі бачили наші кореспонденти.

В Одесі затримали посадовця Одеського морського коледжу, який за 500 доларів обіцяв поновити чоловіка на денну форму навчання, що своєю чергою гарантувало відстрочку від мобілізації.

На автодорозі Одеса - Рені внаслідок ДТП загинула літня жінка. Легковик виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з вантажівкою.

Партнери України повинні чітко розуміти – компроміси з російським агресором не зупинять його. Тому підтримка й допомога Україні має посилюватися, - це основні тези, на яких наголошував мер Києва Віталій Кличко під час свого візиту до Німеччини. Віталія Кличка та його брата Володимира, як відомих представників України, запросили на щорічний захід «Bild 100», де збираються впливові політики, бізнесмени, громадські діячі.

Військові моряки знищили ще одну морську міну, яку винесло на узбережжя в Одеській області.

12 осіб затримані за порушення комендантської години в минулі вихідні – повідомили в патрульній поліції. Також правоохоронці виявили 50 водіїв, які керували транспортними засобами з ознаками сп’яніння.

В Україні посилюється антициклон з північного сходу, а це означає, що кількість опадів буде знижатися. Загалом денні температури залишатимуться на рівні від 20 до 27 градусів, в залежності від регіону, нічні – від 13 до 19-ти градусів. Докладніше про погодні умови, в тому числі й на Одещині, розповіли в Українському гідрометцентрі.

Завдали збитків рибгосподарству майже на півтора мільйона гривень - у Білгород-Дністровському районі затримали браконьєрів.

Ювілей слонихи Венді відсвяткували в одеському зоопарку. Улюблениці і маленьких, і дорослих гостей звіринцю виповнилося 45 років.

На деяких одеських каштанах одночасно можна побачити і вже спілі плоди, і білі свічки квітів.

Більше тисячі іграшок за 15 років колекціонування: хобі одеситки Олени Філіппової перетворилося у справжнє захоплення. Порцелянова лялька, якій більше ста років, німецька іграшка, про яку мріяли всі дівчата середини минулого століття, а також багато іншого цікавого побачили наші кореспонденти в цій колекції.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі