Новини Одеси 10.09.2024

Головні новини Одеси за 10 вересня 2024 року

Задушив і кинув у воду. В Одеській області затримали підозрюваного у вбивстві 16-річної дівчинки, яка зникла кілька днів тому. Чоловік у всьому зізнався. Йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Смертельна ДТП у Київському районі Одеси - мотоцикл на величезній швидкості врізався в легковик. Водій байка загинув на місці, пасажира забрала швидка.

Крім того, поліцейські розслідують обставини ще однієї смертельної ДТП в Одеському районі та встановлюють особу загиблої жінки. Аварія сталася вночі на автодорозі Одеса - Чорноморськ у районі села Лиманка.

«Євреї, євреї, навколо одні євреї»: виставка під такою назвою незабаром відкриється в Одесі. У середині вересня розпочинаються Дні єврейської культури. Подробиці – дивіться у репортажі.

Уночі 10-го вересня російські військові запустили по Україні 46 ударних безпілотників. Протиповітряній обороні вдалося знищити 38 дронів. Крім того, ворог здійснили пуск авіаційної ракети Х-31 у напрямку острова Зміїний. А Херсонську область атакували балістичною ракетою «Іскандер-м» із території тимчасово окупованого Криму. Загалом за добу в сусідній області внаслідок російських обстрілів постраждали шестеро мирних мешканців, пошкоджено амбулаторію, дитячий садок і понад 20 будинків.

Від вирощування пшениці – до охоронця кордонів. Люди різних професій, різного віку зараз боронять нашу країну, і більшість з них залишили на потім свої мирні професії. Морський прикордонник Геннадій розповідає, коли і чому змінив лани на море.

10-го вересня у світі відзначається Міжнародний день гінекологічного здоров’я. Як і інші подібні дати, цей день покликаний привернути увагу громадськості до питань здоров’я жінок. Адже краса в поєднанні зі здоров’ям – складові жіночого щастя. А будувати це щастя потрібно з дитячого віку, підкреслюють лікарі. І закликають матерів разом із дівчинками приходити на прийом до дитячого гінеколога.

Намагалися потайки ввезти в Україну майже 2 мільйони гривень - на Одещині затримали жінку, яка сховала в салоні авто велику суму грошей.

В Одеській області викрили угрупування, яке займалося масовим продажем контрафактних тютюнових виробів. Під час обшуків правоохоронці вилучили товару на суму понад 30 мільйонів грн. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Поки що тепло, але зима неминуса. В умовах війни та енергетичної кризи підготовка до неї стає справжнім викликом для українців. Як пережити холоди з комфортом. Які кроки мають зробити власники квартир та керуючі компанії? На ці питання відповів київський експерт, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Що таке краса? Як навчитися бачити її в повсякденні, в самих звичайних речах? Напевно, на ці питання краще за інших можуть відповісти митці. А привід для таких питань є – бо один з днів вересня присвячений красі.

Арт-терапія, лікування за допомогою природи, тварин – такі практики сьогодні допомагають тисячам українців повертатися до реального життя, виходити зі стану хронічного стресу.

З першого жовтня діятимуть встановлені НБУ ліміти на перекази з картки на картку. Фінальне рішення про обмеження в 150 тисяч гривень на місяць є тимчасовим, доки банки не посилять власні системи фінансового моніторингу, та має низку виключень, зокрема для волонтерів – повідомляє прес-служба Нацбанку.

18 степових бабаків щойно оселилися у Тарутинському степу. Це вже друга група цих степових тварин, яких екологи випустили в дику природу, щоб створити процвітаючу популяцію виду в цьому регіоні.

І повернемося до теми краси, бо вона – невичерпна. Краса буває різною. Зовнішня помітна одразу, її можуть побачити всі. На противагу внутрішній красі, яка прихована від загального огляду, однак яка найважливішою, вважають опитані нами містяни. Що для вас є краса? Запитали ми в одеситів.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі