Новини Одеси 31.08.2024

Головні новини Одеси за 31 серпня 2024 року

Переважна кількість навчальних закладів Одеси мають обладнані укриття. А разом з ними і можливість навчати дітей очно, тобто в класах. Це не тільки дозволяє соціалізувати школярів, а і впливає на рівень їх знань, - вважає депутат міськради Дмитро Танцюра.

В умовах війни, коли вся Україна - її мирне населення - потерпає від ракетних обстрілів і шахедних атак, дії рятувальних команд і цивільних лікарів в ідеалі мають бути розраховані до хвилин і, навіть, секунд. Масштабних навчань для пара-медиків, де відпрацьовують алгоритми сортування умовних поранених, до сьогодні не проводилося. Одеса стала першим містом, де відбувся унікальний тренінг для лікарів і медперсоналу з роботи в умовах масової травми. Інструкторам вдалося задіяти до 500 осіб. Як проходив вишкіл, бачили наші колеги військові кореспонденти Телерадіостудії Міністерства оборони України Бриз.

Ми зацікавлені в кожній родині, що захоче повернутися на Батьківщину. Але війна може тривати ще довго, - вважає доктор наук, демограф Ела Лібанова. А наші діти вже будують власне майбутнє за кордоном. Скільки українців залишиться в країні після війни і які умови для працевлаштування пенсіонерів треба створювати вже сьогодні, далі у нашому матеріалі.

Фотографуючи, ми документуємо своє життя та історію. Постаті відомих людей міста, та місця, які сьогодні знає кожен мешканець Одеси, зберігаються у колекціях збирачів раритетів. Про унікальні одеські знімки та як повномасштабне вторгнення вплинуло на справу колекціонування, дізнавалися наші кореспонденти.

“Старі фотографії на стіл розклади” - рядки з пісні відомого українського гурту «Скрябін». Фотоальбоми зі старими, або тільки надрукованими фотокартками, є гарними спогадами, які можна переглядати і ностальгувати навіть в умовах блекауту. Опитані нашими кореспондентами мешканці Одеси розповіли: чи зберігають вони паперові версії спогадів.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі