Новини Одеси 27.06.2024

Головні новини Одеси за 27 червня 2024 року

В Одесі збільшилась кількість ДТП за участі дітей. Так, з початку року на дорогах міста трапилося 62 аварії, в результаті яких, 1 дитина загинула, більше 60ти отримали травмування різного ступеню важкості. Про причини збільшення числа ДТП за участі неповнолітніх, а також про те, яким чином батькам нагадувати дітям про правила дорожнього руху – дивіться далі.

На трасі Одеса-Рені автомобіль на смерть збив пішохода. Чоловік перебігав дорогу в недозволеному та погано освітленому місці.

Четверо людей, зокрема діти, постраждали внаслідок ДТП у центрі міста. На розі вулиць Велика Арнаутська та Європейська 40-річний водій легкового автомобіля Dodge, наближаючись до перехрестя, на якому не працював світлофор, не помітив пішоходів. І аби уникнути наїзду, різко повернув кермо у бік і врізався в стовп. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди постраждали дві жінки та двоє 11-річних хлопчиків.

З 1 липня на дорогах Одещини вступають у силу сезонні обмеження на рух великовантажного транспорту.

Чи вплине обмеження енергопостачання на ціни молочних продуктів? Експерти дають різні прогнози. Одні передбачають підвищення вже із середини літа, що раніше ніж зазвичай. Інші відкладають на осінь, коли відбудеться традиційне сезонне скорочення виробництва молока. Але й ті, і інші погоджуються, що переробні підприємства на гіркому досвіді минулорічних блекаутів, вже подбали про потужні генератори.

Кожна четверта дитина в Україні має проблеми з поставою, такі офіційні данні Міністерства охорони здоров'я. Про те, як виникає сколіоз, перші симптоми за якими можна визначити наявність викривлення хребта, та яка діагностика, розповідають лікарі.

Сколіоз одна з найпідступніших хвороб, говорять медики. Яка профілактика захворювання, та які протипоказання при викривленні хребта, розповіла нашій знімальній групі, лікар-педіатр Ольга Орел.

Ринок праці в Україні наразі переживає суттєві зміни, коли «чоловічі» професії із багатьох причин переходять у жіночі руки. У зв'язку з нестачею «чоловічих кадрів», транспортні компанії намагаються підготувати жінок на вакансії водіїв. Але є й українки, які оволоділи нестандартними для жінок уміннями - за покликом серця.

Різні випадки мають місце під час роботи водія трамваю. Під час воєнного стану є й нерадісні спогади – про прильоти.

В Одесі за зрив мобілізації затримали сімох блогерів, які діяли в інтересах росії. Затримані знімали провокаційні стріми та публікували фейкові повідомлення про українських військових, які в тому числі працюють у ТЦК. Зловмисникам вже повідомили про підозру, їм загрожує до 8 років позбавлення волі, повідомили у прес-службі СБУ.

За 5 тис. дол допомагав чоловікам ухилитися від призову. На Одещині судитимуть чиновника ОТГ .Фігуранту загрожує до 5ти років позбавлення волі.

Юні одеські таланти нині продовжують справу своїх попередників, імена яких звучали на кращих концертних майданчиках світу. Юна школярка Марія Свіязова почала займатися музикою у два з половиною роки. За спиною вже досвідченої виконавиці - десятки перемог на міжнародних конкурсах і днями вона повернулася з чергового конкурсу з-за кордону. З талановитою одеситкою зустрілися кореспонденти ТРК Град.

Окрім гри на фортепіано Марія Свіязова багато років професійно займається вокалом. Результатом творчих зусиль дівчини та її викладачів стали чисельні виступи на вокальних конкурсах.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі