Новини Одеси 24.06.2024

Головні новини Одеси за 24 червня 2024 року

Зранку російські окупанти атакували Одещину двома крилатими ракетами. За інформацією Повітряного командування «Південь», ймовірно це були «Іскандер-К». Завдяки протиповітряній оборони півдня України одна із ракет не досягла своєї цілі. На місці влучання другої ракети працювали рятувальники та оперативні служби.

Травми внаслідок ракетної атаки на Одесу отримали троє людей. Одного з постраждалих госпіталізовано – розповіли в міській лікарні.

Внаслідок ракетного удару по Одесі пошкоджені квартири у двох домах – повідомили в міськраді.

За фактом ракетного удару по цивільній інфраструктурі в одеській обласній прокуратурі розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо порушення законів та звичаїв війни. Прокурори документують наслідки збройної агресії РФ та встановлюють повний перелік руйнувань і пошкоджень - повідомили в офісі Генпрокурора.

Кабмін одержав звернення депутатів Одеської обласної ради з проханням внести зміни у два закони - про розмитнення та про гуманітарну допомогу. Це необхідно для того, щоб великі автобуси, які подарувало місто-побратим Регенсбург, нарешті змогли перевозити пасажирів.

Чимало проблем в Одесі і з електротранспортом. Незважаючи на те, що місто постійно поповнює рухомий склад новими та реконструйованими трамваями та тролейбусами, зараз виходять на лінію далеко не всі – через необхідність економити електроенергію. А ще існує брак водіїв – багато чоловіків захищають країну.

Незаконно порибалили на 600 тисяч гривень: на Одещині судитимуть браконьєрів, яких викрили та затримали співробітники водної поліції.

Силою забрав гроші з каси - в одеській області судитимуть пенсіонера з Подільська, який пограбував поштове відділення . Фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зміна власника транспортного засобу, номерних знаків, заміна свідоцтва про реєстрацію. А ще – значна кількість реєстраційних операцій за договорами дарування. Такі найпоширеніші запити до Регіонального Сервісного центру МВС Одещини в цьому році. Про перелік послуг та формат звернень громадян докладніше - в нашому репортажі.

Стали відомі подробиці хуліганських дій біля шлагбаума на одеському Ланжероні. Особу одного з учасників масової бійки вже встановили, інших розшукують.

На Одещині практично вщент згорів приватний будинок і загинув його господар - літній чоловік заснув із непогашеною цигаркою.

Поступове підвищення вартості електроенергії і частковий перехід на альтернативні його джерела не може не вплинути на зростання цін на продукти харчування, кажуть експерти. Крім того, є й інші складові – як то інфляція, дорожчання палива тощо. Прогнозами та міркуваннями щодо подальшої ситуації на ринку харчових продуктів з кореспондентами Граду поділився фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

«Музей» у перекладі означає «будинок муз». Юні служителі муз заповнили залу Одеського музею західного і східного мистецтва, яка на день перетворилася на академічну аудиторію. Музей цього року відзначає свій 100-річний ювілей і до цієї вікової дати тут відбуваються незвичайні події в житті мистецької Одеси.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі