НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » «Фантазій паперовий світ» – виставка одеської художниці Єлизавети Лісютіної
«Фантазій паперовий світ» – виставка одеської художниці Єлизавети Лісютіної
Читати grad.ua у  

Українське мистецтво продовжує жити та розвиватись і в умовах воєнного часу.

Сучасні художники продовжують зберігати та розвивати автентичні види народного декоративного мистецтва. В експозиції «Фантазій паперовий світ» представлені твори, які художниця Єлизавета Лісютіна виконала у техніках витинанки та паперопластики. У цих методів споконвічна історія та втілення високих ідеалів національного мислення.

Колекція витинанок почала зароджуватися ще 2015 року. Адже кожна робота створюється протягом досить тривалого часу. Так, наприклад, на роботу лише над однією витинанкою художниця витратила приблизно до шести місяців, а твори у техніці паперопластики – вимагали навіть більше часу. Кожна робота майстра збагачена різноманітними символами.

Єлизавета Лісютіна художник, ілюстратор книг:

Дуже популярний символ – дерево життя – він символізує минуле сьогодення та майбутнє також багато з вишивкою зв'язаних символів. Взагалі витинанка втілилася пізніше за інші народні види мистецтва, і тому вже символи писанок вже дійшли до витинанки.

Єлизавета – випускниця Художньої школи імені К.Костанді, одна з найкращих учениць школи, розповів директор Валерій Токарєв.

У нас понад 850 золотих нагород та 72 гранпри всесвітніх конкурсів. Так ось у цьому намисто таких гучних перемог наших учнів наших учениць лізу займає я вважаю головне місце особливо в останні роки навчання. Їй просто нема рівних. Я маю на увазі у графіку, паперопластику, техніці витатнанка

У художній школі досі згадують творчість Єлизавети і ставлять у приклад художникам-початківцям.

Експозицію витинанок та паперопластики Єлизавети Лісютіної можна побачити в арт-центрі універсального читального залу бібліотеки для дітей, що на вулиці Катериненській. Виставка триватиме до 1 серпня.


Схожі новини

Коментарі