НОВИНИ ГРАД » Новини » Раду з питань переселенців буде створено в Одесі
Раду з питань переселенців буде створено в Одесі
Читати grad.ua у  

Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Одеській міській раді є консультативно-дорадчим органом. Ініціатива покликана поліпшити забезпечення і захист прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб і сприяти їхній адаптації та інтеграції. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

До складу увійдуть 18 осіб:

  • 9 осіб - це внутрішньо переміщені особи, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є м. Одеса. Одеса, зокрема, які є представниками суб'єктів господарювання і в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи;
  • 3 представники громадських об'єднань (по одному від кожного), у статуті яких визначено, що їхня діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб та реалізацію проєктів у межах м. Одеси.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих до Одеської міської ради внутрішньо переміщеними особами та представниками громадських об'єднань документів в електронній та/або паперовій формі, а саме:

  • заяви в довільній формі;
  • документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або відображення в електронній формі інформації, що міститься в документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного застосунку Порталу Дія (Дія) або еДокумент;
  • документа про освіту (за наявності);
  • мотиваційного листа кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;
  • відомостей про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);
  • довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, що підтверджує факт внутрішнього переміщення та взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (за наявності технічної можливості), або листа громадського об'єднання про включення до складу Ради представника громадського об'єднання.

Пропозиції приймаються до 25 жовтня 2023 року включно. Документи можна подати як в електронній формі на електронну адресу [email protected], так і в паперовому вигляді, звернувшись у відділ координації роботи з питань соціальних гарантій та підтримки внутрішньо переміщених осіб за адресою: м. Одеса, вул. Косівська, 2-Д, або за номером телефону (048) 705 93 84.

Раду створюють відповідно до постанови Кабінету Міністрів України.


Схожі новини

Коментарі