НОВИНИ ГРАД » Статті » Айфон 14 – стильна та потужна техніка майбутнього

Айфон 14 – стильна та потужна техніка майбутнього

Читати grad.ua у  

Нарешті відбувся довгоочікуваний захід компанії Apple з символічною назвою «Far Out». За онлайн-трансляцією презентації нових пристроїв спостерігали мільйони та всі чекали на них – нові iPhone. Прес-реліз «Алло» освітив визначну подію та надав докладні характеристики Айфон 14, що багато обговорювалися в очікуванні нового «яблучного» покоління. Розглянемо нові можливості, що стали сенсацією.

Айфон 14 – стильна та потужна техніка майбутнього

Загальні параметри нового покоління

У модельному ряді тепер немає Mini. Невисокою популярністю маленького телефона компанія була незадоволена та замінила на гаджет з 6,7-дюймовим дисплеєм та рекордною автономністю.

Тепер модельний ряд має наступні варіанти:

  • iPhone 14;
  • iPhone 14 Plus;
  • iPhone 14 Pro;
  • iPhone 14 Pro Max.

Кожен пристрій можна буде придбати з місткістю вбудованого сховища у 128, 256, 512 Гб та 1 ТБ для Pro версій. Від цих двох параметрів – моделі та обсягу пам’яті – значно залежить ціна гаджета.

Про iPhone 14 та 14 Plus

У пристроїв 14 та 14 Plus залишилися A15 Bionic, OLED-дисплей Super Retina XDR, звична форма корпусу і палітра кольорів. Серед оновлення – камера на 12 Мп з функцією стабілізації відео Action Mode з діафрагмою f/1,5 та алгоритм Photonic Engine для покращення зйомки відео вночі. Ці версії також облаштували екстреним обміном повідомлень Emergency SOS, якщо ви поза межами мобільного зв'язку та Wi-Fi.

Нові можливості Айфона Pro та Pro Max

Головні інновації отримали дві моделі Pro. Перш за все – фіолетовий тон Deep Purple з ефектом градації під різними кутами зору або інтенсивності освітлення. Велику увагу привертає рішення з новим вирізом в екрані – Dynamic Island, який розширюється до елементу інтерфейсу та приховує Face ID, фронталку й виводить повідомлення, таймер та інше. Є також набір інших сильних рішень, що характерні для топових Pro та Pro Max:

  • діагоналі 6,1 та 6,7 дюймів відповідно;
  • високопродуктивний чипсет Apple A16 Bionic;
  • обсяг оперативної пам’яті 6 ГБ;
  • найкраща на цей час матриця OLED надає зображення у якості Full HD+;
  • камера на 48 Мп, що може поєднувати 4 основних пікселі у 1 крупний;
  • стабілізація відео Action Mode та покращена нічна зйомка Photonic Engine;
  • оптична стабілізація зображення, телефото модуль з 3-кратним оптичним збільшенням;
  • запис відео у кінематографічному режимі 4К.

Опція Always-On Display виводить інформацію у вигляді віджетів, якщо гаджет заблокований. Це зручно та не витрачає заряд. Процесор взагалі заощадливий до енергоспоживання. Цей фактор і потужний акумулятор забезпечують підвищену автономність навіть при активному використанні енергомістких програм і застосунків. Це айфони для творчих розробок або важкого медійного контенту та кіберрозваг, а в базових задачах їм немає рівних.

Презентація компанії Apple в режимі онлайн пройшла під оплески задоволеної публіки – всі найсміливіші сподівання вірних фанатів виправдалися. Топовий розробник презентував новітню мобільну техніку – потужну, ергономічну та, як завжди, стильну. Дизайнерські рішення, технічні інновації та модельний ряд, з якого користувачі можуть вибрати престижний пристрій за своїми вподобаннями, – преміальної якості.




Схожі новини

Коментарі