НОВИНИ ГРАД » Статті » Симптоми та стадії геморою: як не пропустити проблему, що назріває
Симптомы и стадии геморроя: как не пропустить назревающую проблему
Читати grad.ua у  

Одним із неприємніших і навіть часом «соромних» патологій венозної системи вважають геморой. Небезпека цієї недуги полягає в складності діагностування на ранніх стадіях, і багато людей живуть, навіть не підозрюючи про проблему, що назріває. Сьогодні в деталях розглянемо симптоми геморою на різних стадіях. Отримавши цю інформацію, ви зрозумієте, що є тривожним сигналом і вимагає негайного медичного огляду.

Стадії геморою

Геморой виникає внаслідок патології венозних сплетінь у прямій кишці. Говорячи простою мовою, кров, що приливає у вени кишки, не має можливості нормально циркулювати й накопичується в одному місці. При цьому виникають явні болючі відчуття всередині ануса, з'являються тріщини, ерозії, набряки, можлива поява сверблячки й печіння. Традиційна медицина поділяє геморой на 4 стадії:

  1. Венозна система та м'язи підслизового шару кишківника помірно атрофовані, єдиний спосіб виявити геморой на цій стадії – зробити аноскопію. Для першої стадії характерні незначні кровотечі в районі дистрофічних змін, проте їх, на жаль, легко не помітити. Біль та інші симптоми трапляються рідко.
  2. Судини та м'язи продовжують атрофуватися, гемороїдальні вузли випадають в анальний прохід у процесі, коли пацієнт тужиться. На цій стадії вже виникає набряклість, виявляються болючі відчуття в області ануса і прямої кишки.
  3. На цій стадії геморой, що прогресує, вже складно не помітити: збільшені внутрішні вузли випадають у процесі дефекації, і коли людина тужиться. Їх потрібно заправляти руками.
  4. Найскладніша зі стадій геморою, коли вузли спонтанно випадають назовні. Поступальне захворювання супроводжується сильними болями, дискомфортом, кровотечами, появою ерозій та тріщин. На четвертій та третій стадії пацієнти скаржаться на відчуття печіння в задньому проході, свербіж та поколювання.

Благо, всі 4 стадії геморою успішно лікуються за допомогою коригування способу життя, використання загальних та місцевих препаратів. Засіб від геморою Реліф® — одна з найефективніших речовин, що мають локальний вплив. Головний компонент — фенілефрин, це альфа-адреноміметик локальної дії, що має виражений судинозвужувальний ефект. Впливаючи безпосередньо в осередку запалення, фенілефрин знижує набряклість, запобігає кровотечам, «підсушує» тріщини.

Допоміжна речовина, що є основою супозиторія, це масло какао. Після введення свічка тане під впливом температури тіла, пом'якшує та зволожує пошкоджені тканини, таким чином надаючи обмотувальний місцевий ефект.





Схожі новини

Коментарі