НОВИНИ ГРАД » Статті » Оформлення в будинок для людей похилого віку: що потрібно знати?

Оформлення в будинок для людей похилого віку: що потрібно знати?

Читати grad.ua у  

Турбота про літніх родичів — відповідальне та складне завдання, яке потребує багато часу та ресурсів. Вся складність полягає у її сталості: як і з маленькими дітьми, тут не буває вихідних чи відпустки. Погане самопочуття, можливі деменція, психічні порушення, стани після інфаркту чи інсульту, серйозні хвороби чи навіть просто хронічні проблеми з тиском – усі ці діагнози пов'язані з цілодобовими наглядом та обслуговуванням, спеціальними дієтами, реабілітацією чи іншими медичними маніпуляціями.

Садиба для людей похилого віку може стати єдиною розумною альтернативою, яка дозволить одночасно зберегти теплі, довірчі відносини з близькими (що не завжди вдається, коли сім'я живе спільно) і не турбуватися про догляд за ними. Такі заклади давно перестали асоціюватись із державними установами, де недостатньо високий рівень комфорту та уваги до постояльців. Спеціалізовані приватні пансіонати для літніх забезпечують цілодобовий медичний моніторинг та нагляд за пенсіонерами, але ще важливіше, вони підтримують домашнє тепло, турботу. Сьогодні наша редакція хоче зруйнувати черговий стереотип, що склався навколо приватного будинку для людей похилого віку. Про те, що оформитися та заселитися сюди буває складно, клопітно та дорого.

дом престарелых

Документи, які потрібні для приватного геріатричного центру

Стереотип щодо складності оформлення літньої людини в пансіонат склався на підставі аналогічного складного завдання щодо державних закладів. Для такої установи потрібно буде багато медичних висновків та бюрократичної тяганини. А ще багато держ. пансіонати просто не мають вільних місць, віддаючи пріоритет одиноким пенсіонерам чи інвалідам. Приватний пансіонат для людей похилого віку таких проблем не має. Процедура оформлення в ньому спрощена максимально, щоб ви якнайшвидше могли передати рідних у досвідчені та надійні руки. Для заселення необхідний стандартний набір документів:

  • паспорт або інший документ, що засвідчує особу (та його ксерокопію);
  • паспорт чи ідентифікаційний код близького родича, який оформлює заселення;
  • якщо психічний стан дозволяє (немає деменції, маразму тощо) - заява пенсіонера;
  • медичну карту та різні аналізи, виписки, висновки, якщо постоялець вимагає особливого підходу, догляду, медичного супроводу.

Маючи на руках медичні висновки, знімки та взагалі весь анамнез, фахівці з приватного геріатричного центру зможуть скласти правильну схему догляду та реабілітації. Багато постояльців вимагають специфічних фахівців, харчування чи обладнання, наприклад, багатофункціональних ліжок для лежачих хворих, інвалідних крісел тощо.

дом престарелых

Речі, які необхідні для заселення

Приватний пансіонат для людей похилого віку забезпечує постояльців багатьма речами за умовчанням. Це і базові засоби гігієни, і постільна білизна (яку регулярно змінюють і стирають у своїй пральні), і посуд, і рушники. Список досить великий, тому везти з дому величезну валізу не доведеться. Що можна взяти із собою:

  • одяг, включаючи верхній (для прогулянок, дозвілля на вулиці, можливих екскурсій), домашній (для щоденного перебування в центрі), спальню (піжаму);
  • нижню білизну, шкарпетки, панчохи;
  • взуття - вуличне, домашнє (капці), іноді окремо беруть гумові тапочки для душу або процедур;
  • головний убір (через тиск або поганий кровообіг навіть у приміщенні люди похилого віку часто носять косинки, шапки);
  • зубну щітку, гребінець, мочалку, окремі косметичні засоби.

Далі список відрізняється залежно від переваг та потреб. Зазвичай люди беруть мобільні телефони, планшети, електронні книги, зарядки до них, свої пледи, в'язальне приладдя, вітаміни, окуляри, навіть свій власний апарат для зміни тиску, незважаючи на щоденні виміри в будинку для людей похилого віку.

У будь-якому випадку речі, які бракують, можна привезти пізніше. Відвідування родичами немає обмежень. Ви можете провідати рідних у будь-який день та в будь-який час.




Схожі новини

Коментарі