ГРАД » Новости » В Одессе изменен порядок зачисления первоклашек

В Одессе изменен порядок зачисления первоклашек

В Одессе изменен порядок зачисления первоклашек
Читать grad.ua в  

Документы для поступления в первый класс можно подавать с 18 мая в течении месяца. Их можно принести лично, если карантин будет снят, либо отправить по электронной почте.

Елена Буйневич, директора Департамента образования и науки Одесского городского совета:

Документи ми подаємо з 18 травня до 18 червня включно, з 19 червня документи вже не приймаються. Батькам необхідно буде подати заяву, особисто написану, або онлайн, це залежить від того, коли будуть зняті карантинні обмеження, якщо до 18 травня ми вже зможемо особисто завітати до закладу освіти, то зможете подати документи особисто, якщо не будуть, тоді свої заяви ви направите на електрону пошту на адресу закладу освіти, яку ми розмістимо додатково на сайті міста а також сайті департаменту.

Проще всего попасть в школу станет тем, кто попадает в первоочередную категорию.

Першочергово до школи приймаються діти що мешкають на території, що закріплені за цією школою, діти у яких старші рідні, брати чи сестри навчаються в цій школі, та діти працівників закладів освіти.

Родители вправе подавать документы в любое количество школ, не зависимо от района проживания, но тогда первоочередность не сохраняется. 

Якщо ви бажаєте обрати заклад освіти, який не є вашим,закріплений за вашим будинком, тоді ви маєте право подати свої документи і заяви до будь якої кількості шкіл, але правом першочергового вступу ви не користуєтесь, вашу дитину буде зараховано одразу, якщо кількість заяв відповідає кількості місць, або менше за нею, якщо заяв буде більше ніж можливість прийняти у школу, то у червні буде проведено жеребкування форму якого ми також повідомимо додатково.

Для поступления в школу необходимо предоставить медицинскую справку, но сроки подачи в связи с карантином несколько расширены, до 15 августа включительно. 

Документи медичні, медична довідка є обов’язковою до зарахування до школи, але в нинішніх умовах, ми надаємо можливість донести цю довідку до 15 серпня включно вимагати можуть тільки ті довідки, які прописані в порядку зарахування дитини до першого класу є стандартна форма 086 яку ви надаєте, жодних інших документів чи довідок надавати вам непотрідно. 

Учебный год для школьников в этом году закончится, как и планировалось ранее, в последнюю неделю мая, для выпускников же 11 классов, которых ожидает сдача внешнего независимого тестирования, учебный год закончится немного позже. Дата проведения тестирования и выпуска будет сообщена дополнительно.


Похожие новости

Комментарии

СМИ Украины: