ГРАД » Статьи » Словесні ігри для дітей: що робити без електроенергії або у дорозі
Словесні ігри для дітей: що робити без електроенергії або у дорозі
Читать grad.ua в  

Сьогодні більшість батьків зустрічається з проблемою, чим зайняти дитину, коли немає можливості або бажання дати доступ до смартфона, планшета або комп'ютера. Сучасні діти звикли багато часу проводити, граючи в ігри або переглядаючи цікаві мультики / відео. Але регулярні відключeння світла в різних регіонах України на тривалий період часу внесли свої корективи в дозвілля дітей та дорослих.

При відключенні електроенергії, особливо взимку, діти та дорослі можуть відчувати занепокоєння або тривогу. Для покращення емоційного стану спеціалісти Memo Games рекомендують використовувати словесні ігри для дітей та дорослих, які не тільки сприяють психологічному комфорту, але й розвитку дитини. Ви зможете провести весело та корисно час разом з родиною, навіть без світла, якщо на вулиці вже темно.

Словесні ігри можна використовувати й в дорозі – подорож на поїзді, автомобілі або автобусі стане приємнішою та легшою, якщо діти будуть зацікавлені грою. Найкраще обирати словесні ігри, зважаючи на вік дитини, її захоплення та кількість учасників.

Популярні словесні ігри для дітей

Однією із цікавих є словесна гра «Між нами», яка дозволить зблизити батьків та дітей, дізнатися один про одного більше. Ця гра містить запитання, які гравці задають один одному. Кількість гравців не обмежена, тому можна грати великою родиною.

«Що в середині» – цікава гра, яка підійде для двох гравців. Наприклад, мама говорить слово стакан, а дитина називає, що може бути в ньому – сік, вода тощо.

Такі ігри, як «Міста» або «Слова» сподобаються не тільки дітям, а й дорослим, адже чим довше граєш, тим складніше підібрати вірне слово. В цій грі слід називати по черзі слова або назви міст на останню букву попереднього слова.

Подібними останнім двом є ігри, де треба називати все одного кольору (наприклад, червоні або жовті предмети) або всі предмети, які можна вмістити в банку.

Гра «Зіпсований телефон» підійде для великої компанії чи родини. В ній слід говорити одне слово на вушко по черзі. Останній гравець має зрозуміти слово, яке назвав перший гравець.

Memo Games

Користь словесних ігор для розвитку дітей

Словесні ігри Memo Games допомагають весело та цікаво провести час в оточенні родини, друзів, з коханою людиною або і компанії друзів. Такі ігри можна використовувати в новому колективі – шкільному класі, студентській групі, адже вони сприяють налагодженню комунікації та пізнанню один одного. Словесні ігри допомагають розвивати винахідливість, кмітливість та пам'ять.

Основними перевагами словесних ігор є:

  1. Розвиток просторового мислення та логіки.
  2. Тренування уваги та зосередженості.
  3. Покращення пам'яті, фантазії та уяви.
  4. Розширення кругозору.
  5. Збільшення словникового запасу.
  6. Розвиток емпатії та налагодження комунікації.

Граючи в словесні ігри, ви можете провести цікаво час з близькими та друзями, дізнатися більше один про одного та поспілкуватися на різні теми. Такі ігри - можливість скоротити час в тривалій поїздці або під час відключення світла.




Похожие новости

Комментарии