НОВИНИ ГРАД » Новини » В Украине изменились счета для уплаты налогов

В Украине изменились счета для уплаты налогов

В Украине изменились счета для уплаты налогов
Читати grad.ua у  

С 1 января налоги, сборы, платежи в государственный и местные бюджеты необходимо платить на новые счета. Изменение реквизитов связано с переходом Украины на европейские банковские стандарты. Об этом в ходе пресс-конференции рассказала начальник ГУ Государственной казначейской службы Украины в одесской области Вера Слаута:

З 1-го січня 2020 року сплату усіх податків, зборів та платежів до бюджету повинна здійснюватися платниками виключно на нові бюджетні рахунки.

Счета, действовавшие ранее – закрыты, с нового года, средства на них не засчитываются.

Протягом перших операційних днів бюджетного року, платниками була сплачена велика кількість платежів на старі, вже не діючі рахунки. Відповідно такі кошти не зарахувалися до бюджетних надходжень та були повернуті до банківських установ як нез’ясовані платежі.

I-Ban – это буквенно-цифровой счет, состоящий из 29-ти символов. На сегодняшний день, этот стандарт используют в более чем 60 странах мира, в том числе в ЕС. Целей у этого нововведения несколько.

По-перше, з метою адаптації облікової системи до нового плану рахунків, відповідно до міжнародних стандартів, і по- друге у звя зку із переходом України до нового стандарту банківського рахунку International Bank account number – скорочено I- Ban, що це таке – це міжнародний формат банківського рахунку, по кожному окремому клієнту, які відповідають вимогам міжнародного стандарту і використовуються для міжнародних переказів.

Оплачивать по новым реквизитам нужно налоги, сборы а также услуги, предоставляемые бюджетными организациями – говорит специалист

Такі бюджетні рахунки відкриті по кожній бюджетній установі, яка має право надавати такі платні послуги. На приклад, сплата студентами за навчання, за гуртожиток, сплата за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах, плата, повинно сплачуватися вже на нові рахунки.

Информацию о новых реквизитах для оплаты налогов сборов и услуг можно получить на сайте госказначейства, в налоговой инспекции, таможенной службе, либо в самой бюджетной организации, оплату услуг которой вы собираетесь оплатить.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: