НОВИНИ ГРАД » Новини » Завтра вводяться іменні квитки на поїзд
Завтра вводятся именные билеты на поезд
Читати grad.ua у  

Сім років тому їх уже вводили для боротьби зі спекулянтами, але за рік скасували через скарги пасажирів. Тепер повернення до іменних квитків в «Укрзалізниці» обґрунтовують "розвитком інтернет-продажів": мовляв, спекулянти кинулися в мережу, і безіменні квитки на популярні дати та напрямки розходяться за годину-дві після відкриття продажу, передає "Моє радіо 103,8 FM". .

Нова процедура полягає в тому, що при оформленні квитка в касі пасажир повинен назвати своє прізвище та ім'я тією мовою, якою вони записані в документі, який буде пред'явлено при посадці. Оскільки касир робитиме запис зі слів пасажира, останньому необхідно ретельно перевірити іменний квиток після покупки, радять залізничники.

Помилок у написанні прізвища та імені може бути не більше трьох. Якщо їх більше, пасажир має звернутися до каси, щоби там роздрукували проїзний документ без помилок. Якщо цього не зробити, то при посадці такий квиток вважатиметься недійсним. А взагалі, якщо прізвище складне, радять все ж таки дати касиру документ або написати йому своє прізвище та ім'я на папері. При купівлі пільгового квитка документ - студентський квиток, посвідчення інваліда, метрика для дітей до 7-ми років та інше – обов'язково знадобиться, оскільки їхня серія та номер зазначаються у бланку.

Документи перевірятимуть лише під час посадки у вагон: пасажир зобов'язаний разом із квитком пред'явити провіднику паспорт або інший документ, що засвідчує особу. Відповідно до постанови, це може бути посвідчення моряка, члена екіпажу, посвідчення водія, а також посвідка на проживання, картка мігранта, посвідчення біженця та інше. При здійсненні групових поїздок на всіх квитках буде вказано дані керівника групи, однак при посадці кожен член групи зобов'язаний пред'явити свій документ.

В «Укралізниці» стверджують, що квитки, куплені заздалегідь, залишаться дійсними після впровадження нововведення. Крім того, практика іменних залізничних квитків не торкнеться поїздів приміського сполучення та регіональних поїздів.
Перекупники вже вигадали, як можна скуповувати та перепродувати залізничні квитки навіть після введення нових правил про придбання проїзних документів. Вони визнають, що буде важче працювати, але це не смертельно. Наприклад, можна проводити людину до вагона, де є знайомий провідник, або переоформити квиток на потрібне прізвище через «своїх» касирів — перекупник здав, хтось одразу купив. Але, звісно, послуги подорожчають.


Схожі новини

Коментарі