НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Одесса готовится к кинофестивалю

Одесса готовится к кинофестивалю

Читати grad.ua у  

Одесса вновь готовится к большому празднику кино – международному кинофестивалю, который состоится в нашем городе уже в девятый раз. Количество заявленных фильмов и число стран-участников уже бьет рекорды, говорят организаторы. Предстоящим событиям кинофорума была посвящена специальная пресс-конференция.

Юлия Синькевич, генеральный продюсер ОМКФ: 
Фестиваль пройшов великий шлях, він змінюється, він стає більшим, стає кращим, стає більш авторитетним, він зайняв своє місце на світовій кіномапі серед інших кінофестивалів, і є одним з найбільших глядацьких кінофестивалів у Східній Європі. 

Около сотни стран и тысячи кино-заявок. География одесского кинофестиваля с каждым годом расширяется. Приходят заявки из Чили, Тайваня, Новой Зеландии, Исландии и Танзании. 

Антельм Видо, программный директор ОМКФ:
Фільми, які були подані нам, ми як сказала Юля, вже отримали дуже багато фільмів, більше 1000 фільмів. Більш детально, ми отримали 752 заявки у міжнародному конкурсі, та більше 250 українських фільмів. Це багато, і це показує що українське кіно існує у різних жанрах, і це дуже приємно.

По традиции на второй день одесского кинофестиваля состоится опэн-эйр на Потемкинской лестнице. В этом году любителей кинематографа порадуют классикой немого кино. 

Юлия Синькевич, генеральный продюсер ОМКФ:
Цього року ми презентуємо картину яка називається «Safety Last!»  1923 року. Цей рік є, саме таким невеличким ювілеєм цієї картини, тому що їй виповнюється 95 років, режисер Сем Тейлор та Фред С. Наймеєр, і 95 років тому, ця картина побачила світ. Головну роль у картині виконав Гарольд Ллойд, від дня народження якого вже пройшло 125 років, це зірка німого кінематографу американського. 

В рамках внеконкурсной программы гостям фестиваля представят ряд фильмов, посвященных 70-летию независимости государства Израиль – рассказали организаторы. 

Антельм Видо, программный директор ОМКФ:
Ми будемо показувати 5 фільмів, які показують різноманіття ізраїльського суспільства, у нас будуть дуже цікаві фільми, перший це «Тіккун» чорно-білий фільм, який був у конкурсі на кінофестивалі в Лукарно, 3 роки тому, це чорно-білий фільм про ультраортодоксів.

Девятый Одесский международной кинофестиваль, участники которого будут бороться за главный приз – статуэтку Золотого Дюка, будет проходить с 13 по 21 июля.
Вы посещаете такие мероприятия?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
04

Схожі новини

Коментарі