НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеська прокуратура відкрила 63 кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни
Одеська прокуратура відкрила 63 кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни
Читати grad.ua у  

Воєнний стан суттєво позначився на роботі одеської обласної прокуратури. Основним завданням наразі стало розслідування військових злочинів. На даний момент у регіоні відкрито 63 кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни – розповідає керівник прокуратури Сергій Костенко.

За 4 місяці внаслідок обстрілів у регіоні загинуло 10 людей, 30 – поранено. Насправді, каже Сергій Костенко, жертв більше, проте не всі випадки підпадають під директиву обласної прокуратури.

Внаслідок обстрілів пошкоджено майно понад 300-т мешканців нашого регіону. Загалом в Одеській області виявлено та вилучено понад тисячу уламків ракет, бомб, снарядів, - зазначає Сергій Костенко.

Загалом по Україні відкрито майже 19 тисяч кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни. Щодня реєструють до 300-т злочинів.

Для прокуратури воєнні злочини – новий напрямок роботи, каже Сергій Костенко. Тому важливо було навчитися правильно розслідувати відповідні кримінальні провадження.

Основне завдання на сьогоднішній день – зібрати та задокументувати докази військових злочинів росії. Щоб люди знали, куди звертатись з такою інформацією, у місті розмістили білборди з контактами.

Усі необхідні слідчі дії, які мають проводитись, проводяться – наголошує Сергій Костенко. У прокуратурі активно працюють над встановленням осіб військових злочинців, які їх скоїли.


Схожі новини

Коментарі