НОВИНИ ГРАД » Новини » Территориальные сервисные центры в Одессе оказывают услуги переселенцам
Территориальные сервисные центры в Одессе оказывают услуги переселенцам
Читати grad.ua у  

Сервисные центры МВД Украины в военное время продолжают оказывать услуги гражданам на безопасных территориях, где не ведутся активные боевые действия – в том числе и в Одессе. Здесь внутренне перемещенным лицам помогают восстановить документы, которые были утеряны при переезде, в частности, техпаспорт и водительские права.

Олег Маценко, администратор территориального сервисного центра МВС Украины:

До нашого сервісного центру звертаються люди, які потребують допомоги. Соціальної допомоги або ж допомоги щодо отримання або поновлення своїх документів. Тобто це свідоцтво про реєстрацію – це документ який дає можливість рухатися в любому напрямку який отримували в тій території під час де на сьогоднішній день є окупація. Тобто це Донецька, Луганська область, Херсонська область, Запорізька область, частина Миколаївської області.

Олег Маценко также рассказал, как регистрировать автомобили, которые передают Украине в качестве гуманитарной помощи.

Гуманітарна допомога на сьогоднішній день набирає темпи тому що громадяни або юридичні особи інших європейських держав, які намагаються допомогти нашій державі передають тз незалежно це легковий транспорт або ж спеціальний транспорт – чому це швидка допомога, дуже багато швидких допомог які надають нам європейські держави ми ставимо на тимчасовий облік на термін військового або особливого стану. Тобто це той тз який необхідний для нашої держави. 

Автомобили, проданные после 24 февраля, можно поставить на временный учёт. Регистрация будет действовать всё время военного положения и ещё три месяца после его окончания.

Якщо власники тз в період з 24 лютого 2022 року продали свіцй тз іншій особі. Тобто тз не може бути присутнім в сц, тз ставиться на тимчасовий облік на термін військового або особливого стану та 90 днів після цього. Після чого як термін закінчується людина має можливість поміняти тимчасовий реєстраційний талон на свідоцтво про реєстрацію. 

Если тех паспорт на транспортное средство передан владельцем другому человеку, то человек может передвигаться на автомобиле - при некоторых условиях.

Закон передбачає таким чином фізична особа власник тз передав свідоцтво про реєстрацію іншій особі, вона може використовувати його на законних підставах. Але ж адміністративну відповідальність буде нести власник тз – він просто передав свідоцтво про реєстрацію. І адміністративні правопорушення у виглядів штрафів буде отримувати та особа, на які зареєстрований тз. 

Во время военного положения сервисный центр продолжает работать по графику. Документы принимают до 17:00 кроме воскресенья и понедельника.


Схожі новини

Коментарі