НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський лікар Валерій Ходос потомствений медик

Одеський лікар Валерій Ходос потомствений медик

Одеський лікар Валерій Ходос потомствений медик
Читати grad.ua у  

Уролог Валерій Ходос – потомствений лікар. Його батьки були лікарями на фронті під час Другої світової війни. З перших днів його батько працював польовим хірургом.

Після війни батьки вирішили залишитися в Одесі. У результаті батько працював окулістом, а мама акушером – гінекологом. Валерій ХОдос згадує, що стати лікарем мріяв із дитинства. Постійно читав книги з хірургії і змалку почав пізнавати професію.

Багато хто зі студентів-медиків втрачають свідомість, побачивши кров, так сталося і з героєм нашого репортажу. Не зважаючи на досвід роботи фельдшером, коли вперше побачив операцію – в очах потемніло, – згадує Валерій Ходос.

Кожен пацієнт чимось запам'ятовується, каже медик. Буває хворий тебе не впізнає на вулиці, а ти пам'ятаєш його ім'я та діагноз.

Валерій Ходос ділиться своїм 40-річним досвідом та знаннями з молодими лікарями-інтернами. Валерій Михайлович каже, що задоволений новим поколінням спеціалістів. І згадує, що не завжди було так. 90-ті, наприклад, запам'яталися серйозним відпливом людей з лікарських спеціальностей.

Лікар – це не просто глибокі пізнання анатомії та великий досвід. Насамперед – це людина, яка переживає та думає про кожного пацієнта. Неможливо в цій галузі працювати механічно, адже це - творча професія, де медик несе відповідальність за кожне довірене йому життя, – підсумовує свою розповідь лікар вищої категорії Валерій Ходос.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: