НОВИНИ ГРАД » Новини » Херсон живе своїм життям та його жителі вірять у перемогу
Херсон живе своїм життям та його жителі вірять у перемогу
Читати grad.ua у  

«Херсон – це Україна».  З таким гаслом та ідеєю херсонці на площах протистояли російським озброєним загарбникам.

Під час другого мітингу хода охопила тисячі херсонців, які вийшли на вулиці міста під гаслом «Херсон – це Україна». Учасники тих подій згадують, як це було.

Незважаючи на те, що російські військові намагалися розігнати мітинги шумовими та газовими гранатами, а також використали зброю, херсонці знову і знову збиралися на центральній площі міста відстоювати свою волю.

Залишатися у Херсоні ставало небезпечним. І багато хто, побоюючись за своє життя та близьких, вирішив виїхати з міста, поки це було можливо.

Для багатьох бажання вберегти дітей від жахів війни стало спусковим гачком для від’їзду. На жаль, у декого в дитячій пам'яті все одно надовго залишаться уламки у вигляді спогадів про війну, кажуть батьки.

Для того, щоб виїхати на підконтрольну територію України, необхідно подолати довгий важкий шлях, що складається з безлічі російських блокпостів. Херсонці розповідають, що перевірки були різними, однак у багатьох випадках російські військові проводили ретельний огляд та опитування.

Пекло закінчилося, розповідають жителі Херсона, коли їм вдалося дістатися до підконтрольної території України. Побачивши перші українські блокпости, багато хто не зміг стримати сліз радості і бажання подякувати кожному захиснику нашої батьківщини.

Херсонці, яким довелося залишити рідне місто, вірять у те, що зможуть обов'язково повернутися додому та знову зустрінуться з усіма рідними та близькими.

Ті, хто виїхав, і ті, хто через життєві обставини залишилися в місті, продовжують жити. Херсон живе своїм життям. Незважаючи на всі проблеми та труднощі, Місто як може бореться з окупантами, кожен мешканець – на своєму фронті. Люди вірять у перемогу і чекають якнайшвидшого звільнення.

Частина перша

Частина друга


Схожі новини

Коментарі